Pulpo med romesco

Adam Thulin

Pulpo med romesco

11 ingredienser

30 min

Pulpo med romesco är en perfekt rätt att bjuda på när det är dags för grillning.

Ingredienser

portioner

Bläckfisk

  • 1 bläckfisk
  • 7 klyftor vitlök
  • olivolja
  • salt
  • citron

Romescosås

  • 0,5 klyfta vitlök
  • 200 g grillad paprika, strimlad [1 burk]
  • 50 g pinjenötter
  • 1 tsk chiliflakes
  • 0,5 msk citronsaft, pressad
  • 1 krm salt

Gör så här

Bläckfisk

  1. Ta bort armarna på bläckfisken.
  2. Koka i välsaltat vatten (som om du kokar pasta) på högsta tryck i en tryckkokare i ca 20-30 minuter.
  3. Stek dem sedan i mycket olivolja och 7 krossade vitlöksklyftor i ca 8 minuter tills de är krispiga.
  4. Grilla sedan armarna på grillen eller i grillpanna i ca 10 minuter.
  5. Avsluta med att pressa över citron.

Romescosås

  1. Mixa samtliga ingredienser till en kräm.
  2. Smaka av med salt.