Grillade Lammracks med rosmarinsky
Grillade Lammracks med rosmarinsky
13 ingredienser
Grillat lamm hör sommaren till. Här serveras den tillsammans med en sky gjord på rosmarin.
Ingredienser
Grillade Lammracks:
- lammkött
- 2 dl olivolja
- ca 3 klyftor vitlök
- 1 citron
- 1 knippe persilja
- 1 knippe mynta
Rosmarinsky:
- 0,5 dl strösocker
- ca 2,5 dl rött vin
- 2 klyftor vitlök
- 0,5 gul lök
- färsk rosmarin
- salt
- peppar
Gör så här
- Grillade Lammracks: Riv eller hacka vitlöken fint, skär en hel citron i tunna skivor och häll över olivoljan.
- Hacka persilja och mynta fint och låt lammköttet marineras. Med fördel ett dygn, för att köttet skall dra åt sig alla goa smaker riktigt ordentligt.
- Grilla köttet till den konsistens du själv önskar.
- Rosmarinsky: Häll i sockret i en tjockbottnad kastrull, passa sockret noga och smält det till det blivit gyllenbrunt.
- Häll ner hackad lök och vitlök samt den färska rosmarinen. Slå snabbt i det röda vinet och låt koka ihop till en simmig konsistens.
- Smaka av med salt och peppar.
- Ringla rosmarinskyn över det grillade köttet!