Rostade grönsaker
Rostade grönsaker
12 ingredienser
10 min
Rostade grönsaker hör till Ernst favoriter. Receptet är beräknat till cirka 6-8 personer.
Ingredienser
- 11 tomater
- 4 gula paprikor
- 4 röda paprikor
- 1 knippe färsk lök
- 300 g grön sparris
- 1 dl honung
- 1 dl olivolja
- 1 dl valnötter, rostade
- 1 dl hasselnötter, rostade
- torkad salvia
- flingsalt
- peppar, från kvarn
Gör så här
- Dela tomaterna i halvor på bredden och lägg dessa i en långpanna med snittytan uppåt. Strö flingsalt på alla tomater. Rippla sedan honung, ca ½ msk på varje tomat.
- Kärna ur paprikan och dela i fjärdedelar och lägg dessa i långpannan.
- Dela färsklöken på mitten och lägg i pannan.
- Skär bort ca 2cm längst ner på sparrisen och lägg sedan dessa i pannan.
- Strö sedan salt över resten av grönsakerna. Krydda med torkad salvia och peppar från kvarn, honung och olivolja. Strö de rostade nötterna över grönsakerna.
- Rosta sedan allt sammans i ugnen på 225 grader i ca 20 min.