Grillad sparris från Österlen

4 röster

Sparris är väldigt gott och kan varieras mycket. Här grillas sparrisen och får sällskap av många intressanta smaker.

Visa mer

Du behöver

  • 400-500 g, färsk grön sparris
  • 2 tsk socker
  • 1 tsk salt
  • 0,5 dl rostade solrosfrön
  • 3 msk smör
  • 1 msk vit balsamvinäger + honung
  • 2 msk rapsolja/olivolja
  • 50 g Österlenost/parmesan
  • färsk timjan
  • Salladsblad, olika sorters sallad

Gör så här

  1. Koka upp vatten, socker och salt i en kastrull. Förväll sparrisen i någon minut. Ta upp och lägg i kallt vatten.
  2. Smörsås: Smält smöret och blanda med vinäger, lite honung och hackad färsk timjan.
  3. Trä upp sparrisen på trägrillspett eller lägg i grillhalster. Pensla med rapsolja och grilla några minuter.
  4. Lägg upp sparrisen på salladsbädd och ringla över timjansmörsåsen. Strö över solrosfrön och bryt över ostbitar!
20 april 2011

laddar fler recept

Laddar fler recept