Grillad sparris från Österlen

Grillad sparris från Österlen
Foto: TV4

Du behöver

  • 400-500 g, färsk grön sparris
  • 2 tsk socker
  • 1 tsk salt
  • 0,5 dl rostade solrosfrön
  • 3 msk smör
  • 1 msk vit balsamvinäger + honung
  • 2 msk rapsolja/olivolja
  • 50 g Österlenost/parmesan
  • färsk timjan
  • Salladsblad, olika sorters sallad

Gör så här

  1. Koka upp vatten, socker och salt i en kastrull. Förväll sparrisen i någon minut. Ta upp och lägg i kallt vatten.
  2. Smörsås: Smält smöret och blanda med vinäger, lite honung och hackad färsk timjan.
  3. Trä upp sparrisen på trägrillspett eller lägg i grillhalster. Pensla med rapsolja och grilla några minuter.
  4. Lägg upp sparrisen på salladsbädd och ringla över timjansmörsåsen. Strö över solrosfrön och bryt över ostbitar!
Kommentera receptet
hosterbjudande

Fler goda recept