Grillad sparris från Österlen

Grillad sparris från Österlen
Foto: TV4
Ernst Kirchsteiger
Ernst Kirchsteiger

Grillad sparris från Österlen

11 ingredienser

Sparris är väldigt gott och kan varieras mycket. Här grillas sparrisen och får sällskap av många intressanta smaker.

Ingredienser

4 - 6 portioner
  • 400-500 g grön sparris
  • 2 tsk strösocker
  • 1 tsk salt
  • 0,5 dl solroskärnor, rostade
  • 3 msk smör
  • 1 msk vit balsamvinäger
  • honung
  • 2 msk rapsolja (eller olivolja)
  • 50 g parmesanost (eller Österlenost)
  • färsk timjan
  • salladsmix

Gör så här

  1. Koka upp vatten, socker och salt i en kastrull. Förväll sparrisen i någon minut. Ta upp och lägg i kallt vatten.

Smörsås

  1. Smält smöret och blanda med vinäger, lite honung och hackad färsk timjan.

Servering

  1. Trä upp sparrisen på trägrillspett eller lägg i grillhalster. Pensla med rapsolja och grilla några minuter.
  2. Lägg upp sparrisen på salladsbädd och ringla över timjansmörsåsen. Strö över solrosfrön och bryt över ostbitar!