En fusion av det franska och indiska köket. En kombination som blir otippat bra i det här receptet! Ugnsstekt entrecote med tomatsås smaksatt med curry, citrongräs och limeblad. Rätten toppas med ostron, inkokt lök och persilja.
Sätt ugnen på 130 grader. Hetta upp en panna rykande het och salta köttet rikligt runt om. Stek
köttet på ena sidan i rapsolja i ca 1,5 minut tills det har en fin yta. Vänd köttet och gå ner med en
rejäl klick smör i pannan. Ös köttet med smöret i ca 2-3 minuter tills det är brynt runt om. Baka
sedan klart köttet i ugnen i ca 30 minuter eller tills innertemperaturen är 55 grader. Låt vila i
rumstemperatur i 15-20 minuter.
Tomatsås
Finhacka upp lök och vitlök och fräs i lite rapsolja på medelvärme i ca 2 minuter. Tillsätt sedan currypulver, citrongräs och limeblad, och fräs ytterligare 2 minuter. Häll i tomatkrossen och 3 msk vatten och låt detta sjuda till servering. Rör om då då.
Vinägerinkokt schalottenlök
Skala löken och skärupp den i tunna lökringar.Täck med vinäger och koka tills det är nästan helt
torrt på medelvärme. Ett tar ca 20 minuter.
Ostron
Öppna ostronen och skär ut köttet. Se till att inte få med några rester från skalet. Lägg ostronen i
en ren glasskål, täck med plast och förvara kallt till servering.
Servering
Skiva upp den helstekta entrecoten i 6 bitar. Lägg ut dessa skivor på två tallrikar, och toppa varje
bit med tomatcurry. Lägg sedan lite inkokt lök, ostron och plockad persilja ovanpå curryn. Så var