Snabb omelett med tacofyllning

Köttfärs i oändliga varianter
Foto: Martin Cederblad
Cathrine Schück
Cathrine Schück

Snabb omelett med tacofyllning

Av: Björn Ferry, Cathrine Schück

Från: Malou efter tio

10 ingredienser

Detta blir som en tacopaj, men med en omelettbotten istället för pajdeg. Man kan göra en på lite olika sätt. Ett alternativ är att bre ut köttfärsen på omeletten, tänka med ost och sedan grilla i ugnen. Ett annat alternativ är som beskrivs nedan. Ät omeletten som en hel måltid tillsammans med en sallad eller servera den som snack, förrätt eller mellanmål, varm eller ljummen. /Björn & Cathrine

Receptet är beräknat för 2-4 personer

Fler recept av Björn Ferry:
Björns laxlåda
Björns tårta

Ingredienser

portioner2 - 4
  • 200 g köttfärs
  • 0,5 förp taco kryddmix
  • 6 ägg
  • 4 msk crème fraîche
  • smör

Till servering

  • bacon
  • tomat
  • gräddfil
  • ost, riven
  • basilika

Gör så här

  1. Bryn köttfärs och tillsätt tacokrydda och vatten enligt anvisning på kryddpåsen.
  2. Vispa ihop ägg och crème fraiche.
  3. Stek en slät omelett med en klick smör.
  4. Vänd på den med hjälp av en tallrik så den får fin färg på båda sidor.
  5. Bre ut köttfärsen över omeletten.
  6. Toppa eventuellt med knaperstekt bacon, tomater, gräddfil, riven ost och färsk basilika. Allt efter tycke, smak och tillgång.