Crêpes med räkor och krabba

40m
4
Crêpes med räkor och krabba
Foto: TV4

Crêpes fyllda med räkor och krabbkött, serveras med söt och syrlig cumberlandsås.

Dryckesförslag: Cava Lacrima Baccus alt. Mariestad öl

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

5 oktober 2017
Så väljer du ekorätt i fiskdisken
40m
4

Du behöver

Crêpes

  • 3 ägg
  • 4 msk mjöl
  • 2 dl grädde
  • 2 msk smör
  • 1 nypa salt

Fyllning

  • 1 msk mjöl
  • 1 dl mjöl
  • 1 dl grädde
  • 2 hg frysta räkor med skal
  • 2 krabbklor
  • riven ost, till gratinering

Servering

  • cumberlandsås
  • sallad

Gör så här

  1. Crêpes
    Vispa ägg, mjöl, smör och grädde till en smet. Låt svälla i en kvart.
  2. Grädda smeten till lövtunna crêpes, de får ej vara tjocka.
  3. Fyllning
    Sätt ugnen på 250 grader.
  4. Smält smör i en panna och vispa ner mjölet. Slå i grädden och salta och peppra lätt. Låt svalna.
  5. Hacka räkor och krabbkött och blanda i. Hacka färsk dill och blanda.
  6. Fyll crêpesen med fyllningen. Strö över osten och gratinera i ugnen ca tio minuter.
  7. Servering
    Serveras de nygratinerade crêpen med Cumberlandsås och lätt sallad.
Kommentera receptet
hosterbjudande

Fler goda recept