Crème Ninon, Paul Svenssons recept
Crème Ninon, Paul Svenssons recept
18 ingredienser
1 h + tid i kylen
En magiskt vacker ärtsoppa med smak av champagne, bönor och mynta! Perfekt lyxig förrätt att bjuda på!
Ingredienser
- 20 haricots verts
- 20 vaxbönor
- 10 skärbönor
- 200 g gröna ärtor
- 1 schalottenlök, skivad
- 0,5 l grönsaksbuljong
- 1 dl champagne (eller skeppars granprix rosé)
- 1 kruka mynta
- olivolja
- salt
- svartpeppar
Bondbönskräm
- 10 bondbönor
- 1 gul lök
- 50 g smör
- 1 tsk salt
- 2 dl vatten
- salt
- peppar
Gör så här
Bönor
- Tvätta bönorna och nyp av toppen.
- Koka upp kraftigt saltat vatten. Koka bönorna under lock i 2-3 min. Kyl i kallt vatten.
Creme ninon
- Svetta schalottenlök mjuk i olivolja. Tillsätt ärtor och champagne. Slå på varm buljong och koka upp.
- Tillsätt hälften av myntan och mixa med stavmixer tills slät. Sila och smaka av med salt och svartpeppar.
Bondbönskräm
- Skär bondbönorna till krämen i grova bitar med böna och balja.
- Skala och finhacka löken och fräs den mjuk i hälften av smöret i en kastrull.
- Tillsätt bönor, salt och vatten. Lägg på ett lock och låt stormkoka i 4–5 minuter.
- Häll över i en kannmixer och mixa direkt med resten av smöret. Smaka av med salt och nymalen peppar.
Servering
- Värm upp de kylda bönorna i lite olivolja i en stekpanna. Tillsätt andra hälften av myntan med kvist.
- Smaka av med salt. Servera soppan med bönor och bondbönskrämen.