Crème brûlée med hallon

13 röster

Bjud på en riktig klassiker i form av en crème brûlée. Här serveras den ihop med färska hallon. 

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Visa mer

Du behöver

  • 5 dl vispgrädde
  • 1 dl mjölk
  • 6 äggulor
  • 1,5 dl strösocker
  • 2 vaniljstänger
  • färska hallon

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 95 grader.
  2. Vispa ihop grädde, mjölk och äggulor.
  3. Dela vaniljstängerna på längden och skrapa ut fröna. Tillsätt frön och 1 dl socker i smeten. Vispa runt.
  4. Häll smeten i portionsformar av porslin och ställ dem på en plåt. Grädda i ugnen i ca 2 timmar tills de har stannat. När man skakar på formen ska de inte dallra för mycket.
  5. Kyl dem i 2 timmar tills de är helt kalla. Fördela resterande socker i ett tunt lager på varje form. Bränn av sockret med en gasolbrännare. Lägg på lite hallon och rätten är klar att servera.
24 september 2018

laddar fler recept

Laddar fler recept