Crème brûlée med hallon

8 röster

Bjud på en riktig klassiker i form av en crème brûlée. Här serveras den ihop med färska hallon.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Visa mer

Du behöver

  • 5 dl vispgrädde
  • 1 dl mjölk
  • 6 äggulor
  • 1,5 dl strösocker
  • 2 vaniljstänger
  • färska hallon

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 95 grader.
  2. Vispa ihop grädde, mjölk och äggulor.
  3. Dela vaniljstängerna på längden och skrapa ut fröna. Tillsätt frön och 1 dl socker i smeten. Vispa runt.
  4. Häll smeten i portionsformar av porslin och ställ dem på en plåt. Grädda i ugnen i ca 2 timmar tills de har stannat. När man skakar på formen ska de inte dallra för mycket.
  5. Kyl dem i 2 timmar tills de är helt kalla. Fördela resterande socker i ett tunt lager på varje form. Bränn av sockret med en gasolbrännare. Lägg på lite hallon och rätten är klar att servera.
24 september 2018

Laddar fler recept