Citronfromage med hallon

3 röster
2,5 h
4

Du behöver

  • 2 gelatinblad
  • 2 citroner
  • 3 ägg
  • 1,75 dl strösocker
  • 3 dl vispgrädde
  • 1 dl grädde, till garnering
  • hallon, till garnering
  • Toms orangestänger, till garnering
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Lägg gelatinbladen i kallt vatten i minst 5 minuter.
  2. Skölj citronerna och finriv skalen från båda. Pressa ut juicen från citronerna och värm i kastrull på låg värme.
  3. Separera äggen. Vispa ihop äggulorna med 1 dl socker och citronskalen. Vispa ihop äggvitan med 0,75 dl socker, blanda i sockret lite i taget.
  4. Lägg gelatinbladen i citronjuicen och när de är helt smälta, ta kastrullen från plattan och låt svalna lite.
  5. Vispa grädden lagom tjock. Blanda ner citronsaften i den vispade äggsmeten. Blanda ihop allt försiktigt med en slickepott i bunken med grädden. Lägg upp i portionsskålar och täck med plastfolie och ställ in i kylen minst två timmar.
  6. Vispa grädden. Spritsa ut en liten klick i mitten och garnera med hallon runt om. Lägg på två stycken Toms orangestänger mot kanten på varje glas.

laddar fler recept...

Laddar fler recept...