
Citronfromage med hallon

Foto: Tv4
Du behöver
- 2 gelatinblad
- 2 citroner
- 3 ägg
- 1,75 dl strösocker
- 3 dl vispgrädde
- 1 dl grädde, till garnering
- hallon, till garnering
- Toms orangestänger, till garnering
Gör så här
- Lägg gelatinbladen i kallt vatten i minst 5 minuter.
- Skölj citronerna och finriv skalen från båda. Pressa ut juicen från citronerna och värm i kastrull på låg värme.
- Separera äggen. Vispa ihop äggulorna med 1 dl socker och citronskalen. Vispa ihop äggvitan med 0,75 dl socker, blanda i sockret lite i taget.
- Lägg gelatinbladen i citronjuicen och när de är helt smälta, ta kastrullen från plattan och låt svalna lite.
- Vispa grädden lagom tjock. Blanda ner citronsaften i den vispade äggsmeten. Blanda ihop allt försiktigt med en slickepott i bunken med grädden. Lägg upp i portionsskålar och täck med plastfolie och ställ in i kylen minst två timmar.
- Vispa grädden. Spritsa ut en liten klick i mitten och garnera med hallon runt om. Lägg på två stycken Toms orangestänger mot kanten på varje glas.
Laddar fler recept...