Citronfromage med hallon

Citronfromage med hallon
Foto: Tv4

Citronfromage med hallon

7

6 steg att laga

8 ingredienser

2,5 h

Ingredienser

portioner4 portioner
  • 2 gelatinblad
  • 2 citroner
  • 3 ägg
  • 1,75 dl strösocker
  • 3 dl vispgrädde
  • 1 dl grädde, till garnering
  • hallon, till garnering
  • Toms orangestänger, till garnering

Gör så här

  1. Lägg gelatinbladen i kallt vatten i minst 5 minuter.
  2. Skölj citronerna och finriv skalen från båda. Pressa ut juicen från citronerna och värm i kastrull på låg värme.
  3. Separera äggen. Vispa ihop äggulorna med 1 dl socker och citronskalen. Vispa ihop äggvitan med 0,75 dl socker, blanda i sockret lite i taget.
  4. Lägg gelatinbladen i citronjuicen och när de är helt smälta, ta kastrullen från plattan och låt svalna lite.
  5. Vispa grädden lagom tjock. Blanda ner citronsaften i den vispade äggsmeten. Blanda ihop allt försiktigt med en slickepott i bunken med grädden. Lägg upp i portionsskålar och täck med plastfolie och ställ in i kylen minst två timmar.
  6. Vispa grädden. Spritsa ut en liten klick i mitten och garnera med hallon runt om. Lägg på två stycken Toms orangestänger mot kanten på varje glas.
TIPS!
läs mer
Matvetesallad med fetaost

Matiga sallader för alla smaker

Här har vi samlat enkla, goda sallader från våra kockar

Läs mer