Cider header

Cider - redaktionens favoriter!

Cider finns i en mängd olika smaker och varianter, från söta och bubbliga till mer stiliga och torra. Här delar redaktionen sina 16 favoriter.

Vi på redaktionen är inga sommelierer, men vi älskar att kombinera mat och dryck! Och just cider är en spännande dryck till både maträtter och att göra drinkar på, för att inte tala om alla goda alkoholfria varianter som finns!


Cider redaktionens favoriter 5

Smilla:
"Jag är mer en vintjej och tycker egentligen inte cider är så gott. Jag föredrar cider som har lite mer elegant smak och inte för söt."

Galipette Brut, Frankrike, 4,5%. Nr 89288, 21:90 kr.

Om drycken: Den här cidern doftar god äppeljuice och har en fruktig rund och mjuk smak. Cidern har inslag av röda äpplen, halm, nötter, kryddor och apelsin. Serveras vid 8-10°C som sällskapsdryck, till rätter av ljust kött eller till kitt- eller vitmögelost. En av mina riktiga ciderfavoriter som jag varmt rekommenderar.

Kopparberg Cider Naked Apple, Sverige. 4,5%. Nr 1809 , 16,90 kr.

Om drycken: Den här cidern är egentligen lite för söt för min smak, men den är god och påminner mig om festivaler. Den har en fruktig, lite mustig smak med inslag av gula äpplen, päron, vanilj och lime. Den känns inte exklusiv utan enkel och somrig. Serveras vid 8-10°C som sällskapsdryck eller till rätter av ljust kött, gärna med asiatiska inslag.

Hopple, Alkoholfri, Sverige, 0,5%. Nr 11902, 28:90 kr.

Om drycken: Den här doftar mangosorbet och för mig det perfekta alkoholfria alternativet. Cidern är lagom söt och perfekt på picknicken eller som en fördrink. Cidern har en fruktig smak med inslag av röda äpplen, honung, apelsinblommor, mandarin och kryddor. Serveras vid 8-10°C som aperitif, till vitmögelostar eller till rätter av ljust kött.

Cidre Biologique Brut, 4,5%. Nr 1803, 59 kr

Om drycken: Den här cidern har en fruktig smak med inslag av mogna äpplen, honung, torkade aprikoser, halm, marsipan och apelsinmarmelad. Jag gillar den här för den inte har så jäsig smak, inte är för söt utan mer småbubblig med klar smak och doft av äppelsaft. Serveras vid 8-10°C som sällskapsdryck eller till rätter av ljust kött eller till kitt- eller vitmögelost.


Cider redaktionens favoriter 2

Josefin:
"Jag dricker oftast cider på sommaren och då föredrar sorter som är fruktiga men inte är för söta."

Somersby Sparkling rosé Sverige, 4,5%. Nr 88741, 17:90 kr

Om drycken: Somersby Sparkling rosé är en halvtorr, mousserande cider med rosékaraktär - den är jättegod att servera som en fördrink, en riktig sommarfavorit. Cidern har en bärig, söt smak med inslag av röda krusbär, rönnbär, äpplen, röda vinbär och smakrika jostabär - en korsning av svarta vinbär och gröna krusbär. Det är en en krispig cider- drick den gärna väl kyld i ett vinglas utan is.

Briska Demi-sec Riesling persika, 4,5%. Nr 81439, 18:50kr.

Om drycken: Briska Demi Sec är en uppfriskande halvtorr cider med toner av Riesling och tropisk frukt med inslag av persika, päron och honungsmelon. Cidern som har lagom sötma passar bra till sommarens sallader, såsom en fetaostsallad med jordgubbar och mynta eller en sallad på grillad persika med burrata. Cidern matchas även fint till desserten, ett extra plus för den vackra frostade flaskan.

Golden Cider, Sverige, 4,5%. Nr 18025, 83 kr.

Om drycken: Golden Cider vars namn är en hyllning till Skånes guldgula fält har en fruktig smak med sötma och tydlig karaktär av gula äpplen, inslag av apelsinblommor, aprikos, halm och marsipan. Passar som sällskapsdryck eller till rätter av ljust kött, eller till vitmögelostar. Perfekt till varma dagar om man inte vill ha vin till maten. Påminner om vanlig äpplejuice, med ingen direkt smak av alkohol. Ska drickas kall!


Cider redaktionens favoriter 4

Helena:
"Jag är en typisk cidertjej. Mina favoriter är fruktiga, lite söta cidersorter"

Värmdö Craft Cider, Sverige, 4,5%. Nr 34284, 29.90 kr.

Om drycken: En snäll cider med klassisk smak av äppelmust, lagom söt och med fruktig smak med inslag av gula äpplen, mandelmassa och citrus. Serveras vid 8-10°C som sällskapsdryck eller till rätter av ljust kött.

Liquid Industries Cider, Grapefrukt Lindblomma och Grönt te, 4,5%. Nr 1838, 15:90 kr.

Om drycken: Den här cidern är otroligt lättsam och överraskande god med eleganta bubblor. Den har en fruktig, söt smak med inslag av grapefrukt, gröna äpplen, vita blommor, päron, honung och grönt te. Serveras vid 6-8°C som sällskapsdryck, eller till frukt- och bärdesserter.

Oiva, Strawberry-Mango, Finland, 4,5%. Nr 1816, 17:20 kr.

Om drycken: Den här finska, fruktiga cidern är riktigt god och min nya favorit. Cidern har en tydlig nästan godiskaraktär av jordgubbar och mango med inslag av citrus och passionsfrukt. Serveras kyld som sällskapsdryck.


Cider redaktionens favoriter 1

Ellinor:
"Cider är inte min cup of tea, men lite torrare varianter kan vara gott till en ostbricka eller som fördrink "

Cidre Nouveau Pomologik, 2022, Sverige, 4,5%. Nr: 10868, 78:20 kr

Om drycken: Den här halvtorra cidern har en god, jordnära och frisk smak med inslag av röda äpplen, kanel, marsipan, halm, apelsinblommor och grapefrukt. Serveras vid 8-10°C som sällskapsdryck eller till rätter av ljust kött eller till kitt- eller vitmögelost.

POMPOM, Rosé Cidre d’Amour, Sverige. 5,9%. Nr 1708, 16:90 kr.

Om drycken: Den här är egentligen för söt för min smak men den har en härlig doft av smultron och jordgubb och en fruktig smak med inslag av rosor, päron och mango. Den är lättdrucken och bubblig och går lite åt alkoläsk, passar som sällskapsdryck. Serveras vid 6-8°C.

Cidraie Pear Organic, Frankrike, 4,5%. Nr 1827, 21:90 kr

Om drycken: Det här är en ny favorit för mig, inte så söt men ändå med lite svag piggelinsmak. Mycket fruktig smak tydlig karaktär av päron, inslag av röda äpplen, halm, kanel och apelsin. Serveras vid 8-10°C som sällskapsdryck eller till rätter av ljust kött eller till kitt- eller vitmögelost.


Cider redaktionens favoriter 3

Victoria:
"Jag tycker det är kul med drinkar och spännande smaker, gillar när det kommer nya korsningar av cider och blanddrycker"

Maison Sassy Cidre Organic, Frankrike, 4%. Nr 13023, 21:90 kr.
Om drycken: Den här cidern är lite speciell och påminner nästan om ett torrare vin. Den har en fruktig smak med liten sötma och tydlig karaktär av röda äpplen, inslag av aprikos, apelsinmarmelad, halm, honung och vanilj. Jag tycker den passar bättre till maträtter, som ljust kött, än att dricka som sällskapsdryck.

Liquid Industries The Pina Colada Project, Sverige, 4,5%. Nr 1085, 16:90 kr.

Om drycken: Jag älskar ju pina coladadrinkar så när jag provade den här blev jag glatt överraskad att den inte var för söt. Den är väldigt lätt, bubblig, doftar kokos och har 100% sommarkänsla med inslag av äpplen och ananas. Serveras vid 8-10°C som sällskapsdryck.

Somersby Lemon Spritz, Sverige, 4,5%. Nr 55113, 17:90 kr.

Om drycken: Den här cidern är en enkel, fräsch och lagom söt cider med lite citronig känsla och med inslag av gröna äpplen. Dock skulle jag önska lite mer bubblor! Serveras vid 6-8°C som sällskapsdryck.