• Meny
  • Köket.se
  • Sök
  • Kontomeny

Min favoritlaxrätt

Min favoritlaxrätt
Foto: TV4

Min favoritlaxrätt

13 steg att laga

18 ingredienser

45 min

Ett GI-recept. /Christina Schollin

Vintips
Santa Carolina Reserva Semillon 6666

Christina bjöd även på

Avokadomousse med löjrom


Hannas franska äppelkaka




Kolla in alla recept från

Klockan åtta hos stjärnorna.



Receptet är från tv-programmet Klockan åtta hos stjärnorna och därmed komponerat av en amatörkock. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner4 portioner

lax

  • 600 g lax
  • 1 citron
  • 1 gul lök
  • 1 gul paprika
  • 1 röd paprika
  • 1 fänkål
  • 0,5 saffran [1 kuvert]
  • 1 fiskbuljongtärning
  • 3 dl vatten
  • 200 g sockerärtor
  • salt (efter smak)
  • vitpeppar (efter smak)
  • svartpeppar (efter smak)
  • olivolja

Dillmajonnäs

  • 1 dl majonnäs
  • 0,5 dl dill, finhackad
  • salt (efter smak)
  • svartpeppar (efter smak)

Gör så här

  1. Lax
    Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Bryn filéerna någon minut per sida.
  3. Strö salt och vitpeppar och pressa citron över fisken.
  4. Lägg i ugnsfast form och ställ in i ugnen cirka 10 minuter.
  5. Skala och skär löken i klyftor, skär fänkålen och paprikan i skivor.
  6. Stek grönsakerna i olivolja.
  7. Strö över saffran och smula ner buljongtärningen.
  8. Häll på vattnet och låt koka under lock i ca 7 minuter på låg värme.
  9. Lägg i sockerärtorna och koka ytterligare någon minut.
  10. Smaka av med salt och vitpeppar.
  11. Fördela grönsakerna i sitt spad på tallrikar och lägg en laxskiva på varje tallrik.
  12. Dillmajonnäs
    Blanda majonnäs och hackad dill i en skål.
  13. Smaka av med salt och svartpeppar.