Rödbetssoppa

Foto: Fredrik Sandin Carlsson
Rödbetssoppa
12 ingredienser
25 min
En vackert mörkrosa soppa som är en klassiker på det ryska middagsbordet.
Ingredienser
- 4 rödbetor
- 0,5 citron
- 1 vitkål
- 1 gul lök
- 1 klyfta vitlök
- 1 tsk timjan
- 1 morot
- 2 lagerblad
- 1 l grönsaksbuljong (eller kycklingbuljong)
- smör, att steka i
- salt
- peppar
Gör så här
- Strimla vitkålen och moroten. Skala och finhacka den gula löken och vitlöken.
- Skala och skiva rödbetorna. Tänk på att rödbetorna färgar av sig.
- Smält smör i en gryta. Tillsätt grönsakerna. Fräs utan att det tar för mycket färg. Tillsätt sedan buljongen, lagerblad och timjan. Låt koka i 4-5 minuter.
- Smaksätt med lite pressad citron, salt och peppar. Servera och njut.