Champagneplättar med söta jordgubbar och lättvispad grädde

0 röster
Champagneplättar med söta jordgubbar och lättvispad grädde
Foto: Katarina di Leva

Söta plättar med en skvätt champagne i smeten serveras med söta mogna jordgubbar och grädde. Receptet är en efterrätt i en bröllopsmeny. Testa också Inkokt sparris med brynt smör-sås och Ängamat med krondillsskum.


Receptet är från boken Gourmetvego: vegetariska menyer för livsnjutare.



Visa mer

Du behöver

Champagneplättar

  • 3 dl vetemjöl
  • 2 msk florsocker
  • 2 krm bakpulver
  • 2 krm salt
  • 1 krm äkta vaniljpulver
  • 3 dl mjölk
  • 2 ägg
  • 1,5 dl torr champagne
  • 100 g skirat smör

Servering

  • 250 g söta mogna jordgubbar
  • 2 dl lättvispad grädde
  • ätbara blommor
  • florsocker

Gör så här

  1. Champagneplättar
    Sikta samman alla torra ingredienser i en skål. Vispa ner mjölk och ägg i den torra blandningen till en slät smet. Vispa försiktigt i champagnen och låt smeten svälla i kylen ca 15 minuter.
  2. Stek plättarna i en plättlagg med mycket smör tills de är genomstekta och har fått en fin gyllenbrun färg på båda sidor.
  3. Vid servering
    Lägg 2–3 nystekta plättar i varje skål. Toppa med skivade jordgubbar och grädde. Garnera med blommor och pudra över socker.
19 juni 2017
Höstkampanj

laddar fler recept

Laddar fler recept