Champagneplättar med söta jordgubbar och lättvispad grädde
Champagneplättar med söta jordgubbar och lättvispad grädde
13 ingredienser
Söta plättar med en skvätt champagne i smeten serveras med söta mogna jordgubbar och grädde. Receptet är en efterrätt i en bröllopsmeny. Testa också Inkokt sparris med brynt smör-sås och Ängamat med krondillsskum.
Receptet är från boken Gourmetvego: vegetariska menyer för livsnjutare.
_
_
Ingredienser
Champagneplättar
- 3 dl vetemjöl
- 2 msk florsocker
- 2 krm bakpulver
- 2 krm salt
- 1 krm vaniljpulver
- 3 dl mjölk
- 2 ägg
- 1,5 dl champagne, torr
- 100 g smör, skirat
Servering
- 250 g söta mogna jordgubbar
- 2 dl grädde, lättvispad
- ätbara blommor
- florsocker
Gör så här
Champagneplättar
- Sikta samman alla torra ingredienser i en skål. Vispa ner mjölk och ägg i den torra blandningen till en slät smet. Vispa försiktigt i champagnen och låt smeten svälla i kylen ca 15 minuter.
- Stek plättarna i en plättlagg med mycket smör tills de är genomstekta och har fått en fin gyllenbrun färg på båda sidor.
Vid servering
- Lägg 2–3 nystekta plättar i varje skål. Toppa med skivade jordgubbar och grädde. Garnera med blommor och pudra över socker.