• Meny
  • Köket.se
  • Sök
  • Kontomeny

Ceviche på egenfångad hälleflundra

Ceviche på egenfångad hälleflundra
Foto: TV4

Ceviche på egenfångad hälleflundra

3 steg att laga

12 ingredienser

1 h

Lättlagad och fräsch förrätt med egenfiskad hälleflundra från Norge som tillagas i marinad med chili, vitlök och limesaft. 

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner4 portioner
  • 3 limefrukter
  • 300 g hälleflundra
  • 1 tomat
  • 1 rödlök
  • 0,5 mango
  • 1 avokado
  • 1 klyfta vitlök
  • 2 krm chilifrukt, finhackad (färsk)
  • 1 krm salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 msk olja
  • färsk koriander (efter smak)

Gör så här

  1. Skär fisken i ca 1 x 1 cm stora bitar. Pressa lime och häll oljan över. Låt stå i ca 40 minuter. Större bitar bör ligga längre i limesaften.
  2. Kärna ur tomaten. Hacka tomat, chili, mango och avokado. Finhacka rödlök och vitlök. Blanda ner allt tillsammans med fisken och limen några minuter före servering.
  3. Servera med koriander vid sidan av. Smaka av kontinuerligt och ha i kryddor lite i taget.