Ceviche på egenfångad hälleflundra

2 röster
1 h
4

Lättlagad och fräsch förrätt med egenfiskad hälleflundra från Norge som tillagas i marinad med chili, vitlök och limesaft. 

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Visa mer
1 h
4
4 portioner

Du behöver

  • 3 lime
  • 300 g hälleflundra
  • 1 tomat
  • 1 rödlök
  • 0,5 mango
  • 1 avokado
  • 1 klyfta vitlök
  • 2 krm chilifrukt, finhackad (färsk)
  • 1 krm salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 msk olja
  • färsk koriander, efter smak
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Skär fisken i ca 1 x 1 cm stora bitar. Pressa lime och häll oljan över. Låt stå i ca 40 minuter. Större bitar bör ligga längre i limesaften.
  2. Kärna ur tomaten. Hacka tomat, chili, mango och avokado. Finhacka rödlök och vitlök. Blanda ner allt tillsammans med fisken och limen några minuter före servering.
  3. Servera med koriander vid sidan av. Smaka av kontinuerligt och ha i kryddor lite i taget.
26 november 2018

Laddar fler recept...