Ceviche på egenfångad hälleflundra

2 röster
1 h
4
1 h
4
4 portioner

Du behöver

  • 3 limefrukter
  • 300 g hälleflundra
  • 1 tomat
  • 1 rödlök
  • 0,5 mango
  • 1 avokado
  • 1 klyfta vitlök
  • 2 krm chilifrukt, finhackad (färsk)
  • 1 krm salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 msk olja
  • färsk koriander (efter smak)

Gör så här

  1. Skär fisken i ca 1 x 1 cm stora bitar. Pressa lime och häll oljan över. Låt stå i ca 40 minuter. Större bitar bör ligga längre i limesaften.
  2. Kärna ur tomaten. Hacka tomat, chili, mango och avokado. Finhacka rödlök och vitlök. Blanda ner allt tillsammans med fisken och limen några minuter före servering.
  3. Servera med koriander vid sidan av. Smaka av kontinuerligt och ha i kryddor lite i taget.
26 november 2018