Ceviche med mango, avokado och chili

19 röster
4 h
4

Lättlagad förrätt med rå fisk som tillagas i en marinad av citronjuice och serveras med avokado och mango.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.​

Visa mer
4 h
4
4 portioner

Du behöver

Ceviche

  • 300 g vit fiskfilé
  • 1 röd chilifrukt
  • 3 citroner, färskpressad juice
  • 3 klyftor vitlök
  • 1 gul lök, liten
  • 0,5 kruka koriander
  • 2 avokado
  • 1 mango
  • salt
  • peppar
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Skär fisken i små bitar och lägg i en skål. Tillsätt den färskpressade citronen.
  2. Skär vitlöken och löken i tunna skivor. Finhacka chilin. Blanda ner chili och koriander. Låt stå i kylen i 4-5 timmar.
  3. Toppa med skuren avokado, mango och lite koriander. Salta och peppra just före servering.
23 oktober 2018
Kökets box

laddar fler recept...

Laddar fler recept...