Ceviche med mango, avokado och chili

Ceviche med mango, avokado och chili
Foto: TV4

Ceviche med mango, avokado och chili

22

3 steg att laga

10 ingredienser

4 h

Lättlagad förrätt med rå fisk som tillagas i en marinad av citronjuice och serveras med avokado och mango.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.​

Ingredienser

portioner4 portioner

Ceviche

  • 300 g vit fiskfilé
  • 1 röd chilifrukt
  • 3 citron, färskpressad juice
  • 3 klyfta vitlök
  • 1 gul lök (liten)
  • 0,5 kruka koriander
  • 2 avokado
  • 1 mango
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Skär fisken i små bitar och lägg i en skål. Tillsätt den färskpressade citronen.
  2. Skär vitlöken och löken i tunna skivor. Finhacka chilin. Blanda ner chili och koriander. Låt stå i kylen i 4-5 timmar.
  3. Toppa med skuren avokado, mango och lite koriander. Salta och peppra just före servering.