Carpaccio på lax, rostbiff eller betor

Carpaccio på lax, rostbiff eller betor
Foto: Tv4
Fredrik Eriksson ny
Fredrik Eriksson ny

Carpaccio på lax, rostbiff eller betor

7

4 steg att laga

11 ingredienser

20 m

Carpaccio går att variera i det oändliga och det här receptet gör du tre varianter - lax, rostbiff och betor. Med en vinägrett på schalottenlök, kapris och sardeller blir det en riktigt ljuvlig rätt!

Ingredienser

portioner4 portioner
  • ca 600 g lax (rostbiff eller betor)
  • 600 g rostbiff
  • 8-12 beta

Vinaigrette

  • 4 schalottenlök
  • 4 klyfta vitlök
  • 2 dl olivolja (av god kvalitet)
  • 1,5 msk sardellkräm
  • 1 förp kapris
  • 1 knippe persilja
  • 1 knippe basilika
  • svartpeppar

Gör så här

  1. Skiva lax, rostbiff och kokta betor i tunna skivor och lägg ut på fat.
  2. Vinägrett
    Finhacka lök och vitlök och fräs i olivoljan. Låt sedan svalna.
  3. Blanda ner sardellkräm, kapris, grovhackad persilja och basilika.
  4. Häll vinägretten över fatet med lax, rostbiff och kokta betor.
TIPS!
läs mer
Sponsrat
Cervera header julmys

Så skapar du en stämningsfull jul

Tips!

Läs mer