Caprese på Mastios vis

Caprese på Mastios vis
Foto: Sandra Mastio
Sandra Mastio DM
Sandra Mastio DM

Caprese på Mastios vis

16

4 steg att laga

8 ingredienser

15 m

En lyxig och riktigt god caprese med tomat, nektarin och buffelmozzarella. Toppas med smörrostade havrekärnor och basilika.

Ingredienser

portioner4 portioner
  • 500 g tomater, blandade små
  • 2 nektariner, mogna
  • 400 g buffelmozzarella
  • 3 msk havrekärnor
  • smör
  • 1 dl olivolja, gräsig
  • 2 tsk salt
  • 10 blad basilika

Gör så här

  1. Dela tomaterna slarvigt och krossa dem med händerna, lägg dem tätt i en grund skål eller på ett fat. Klyfta nektarinerna och fördela dem över tomaterna.
  2. Riv itu mozzarellan i mindre bitar och lägg dem slarvigt över frukterna.
  3. Rosta havre i smör tills den är gyllene och strössla dem över mozzarellan.
  4. Ringla över olivolja, mer än du tror, strö över salt och fördela över basilikan.
TIPS!
läs mer
Bikarbonat

Smarta tips i köket!

Knivskola, rengöra skärbrädor och bikarbonat. Smarta tips för köket!

Läs mer