Caprese på Mastios vis

14 röster
15 m
4
Caprese på Mastios vis
Foto: Sandra Mastio

En lyxig och riktigt god caprese med tomat, nektarin och buffelmozzarella. Toppas med smörrostade havrekärnor och basilika.

Visa mer
15 m
4
4 portioner

Du behöver

  • 500 g blandade små tomater
  • 2 mogna nektariner
  • 400 g buffelmozzarella
  • 3 msk havrekärnor
  • smör
  • 1 dl gräsig olivolja
  • 2 tsk salt
  • 10 blad basilika

Gör så här

  1. Dela tomaterna slarvigt och krossa dem med händerna, lägg dem tätt i en grund skål eller på ett fat. Klyfta nektarinerna och fördela dem över tomaterna.
  2. Riv itu mozzarellan i mindre bitar och lägg dem slarvigt över frukterna.
  3. Rosta havre i smör tills den är gyllene och strössla dem över mozzarellan.
  4. Ringla över olivolja, mer än du tror, strö över salt och fördela över basilikan.
26 augusti 2017
Kökets box

laddar fler recept

Laddar fler recept