• Meny
  • Köket.se
  • Sök
  • Kontomeny

Caprese på Mastios vis

Caprese på Mastios vis
Foto: Sandra Mastio
Sandra Mastio
Sandra Mastio

Caprese på Mastios vis

4 steg att laga

8 ingredienser

15 m

En lyxig och riktigt god caprese med tomat, nektarin och buffelmozzarella. Toppas med smörrostade havrekärnor och basilika.

Ingredienser

4 portioner
  • 500 g tomater, blandade små
  • 2 nektariner, mogna
  • 400 g buffelmozzarella
  • 3 msk havrekärnor
  • smör
  • 1 dl olivolja, gräsig
  • 2 tsk salt
  • 10 blad basilika

Gör så här

  1. Dela tomaterna slarvigt och krossa dem med händerna, lägg dem tätt i en grund skål eller på ett fat. Klyfta nektarinerna och fördela dem över tomaterna.
  2. Riv itu mozzarellan i mindre bitar och lägg dem slarvigt över frukterna.
  3. Rosta havre i smör tills den är gyllene och strössla dem över mozzarellan.
  4. Ringla över olivolja, mer än du tror, strö över salt och fördela över basilikan.