Caprese med nekatriner, schalottenlök och krondill

Caprese med nekatriner, schalottenlök och krondill
Foto: Siri Barje
Siri Barje 2016
Siri Barje 2016

Caprese med nekatriner, schalottenlök och krondill

13 ingredienser

20 m

En riktigt fräsch och god variant av caprese med buffelmozzarella, nektariner, tomat, rostade frön, basilika, citron och dill.

Ingredienser

portioner
  • 2 buffelmozzarella
  • 400 g blandade tomater
  • 2 nekatriner
  • 65 g rucolasallad
  • 1 bananschalottenlök
  • 3 msk solroskärnor, rostade
  • 1 msk rostade sesamfrön
  • 1 kruka basilika
  • 5 msk extra virgin olivolja
  • 0,5 citron
  • 2 stjälkar krondill
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Skiva tomaterna i trevliga bitar och skiva schalottenlöken tunt.
  2. Bryt mozzarellan i bitar och skär nektarinen i klyftor.
  3. Mortla eller mixa basilikan med olivolja och citron.
  4. Lägg ruccola på ett stort fat, strö över nektarin, tomater och lägg mozzarellan som små öar.
  5. Droppa över basilikaolja, strö över fröna och toppa med krondillen!