• Meny
  • Sök
  • Kontomeny

Caprese med nekatriner, schalottenlök och krondill

19 röster
20 m
4
Caprese med nekatriner, schalottenlök och krondill
Foto: Siri Barje
20 m
4
4 portioner

Du behöver

  • 2 buffelmozzarella
  • 400 g blandade tomater
  • 2 nekatriner
  • 65 g rucolasallad
  • 1 bananschalottenlök
  • 3 msk solroskärnor, rostade
  • 1 msk rostade sesamfrön
  • 1 kruka basilika
  • 5 msk extra virgin olivolja
  • 0,5 citron
  • 2 stjälk krondill
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Skiva tomaterna i trevliga bitar och skiva schalottenlöken tunt.
  2. Bryt mozzarellan i bitar och skär nektarinen i klyftor.
  3. Mortla eller mixa basilikan med olivolja och citron.
  4. Lägg ruccola på ett stort fat, strö över nektarin, tomater och lägg mozzarellan som små öar.
  5. Droppa över basilikaolja, strö över fröna och toppa med krondillen!
7 augusti 2018