Caprese med nekatriner, schalottenlök och krondill

15 röster
20 m
4
Caprese med nekatriner, schalottenlök och krondill
Foto: Siri Barje

En riktigt fräsch och god variant av caprese med buffelmozzarella, nektariner, tomat, rostade frön, basilika, citron och dill.

Visa mer
20 m
4
4 portioner

Du behöver

  • 2 buffelmozzarella
  • 400 g blandade tomater
  • 2 nekatriner
  • 65 g ruccola
  • 1 bananschalottenlök
  • 3 msk rostade solrosfrön
  • 1 msk rostade sesamfrön
  • 1 kruka basilika
  • 5 msk god extra virgin olivolja
  • 0,5 citron
  • 2 stjälkar krondill
  • salt och peppar

Gör så här

  1. Skiva tomaterna i trevliga bitar och skiva schalottenlöken tunt.
  2. Bryt mozzarellan i bitar och skär nektarinen i klyftor.
  3. Mortla eller mixa basilikan med olivolja och citron.
  4. Lägg ruccola på ett stort fat, strö över nektarin, tomater och lägg mozzarellan som små öar.
  5. Droppa över basilikaolja, strö över fröna och toppa med krondillen!
7 augusti 2018

Laddar fler recept