Caprese

20 röster
10 m
4
Caprese
Foto: Jessica Frej

Tomat, mozzarella, basilika och rostade pinjenötter i en underbar mix. Kan vara världens mest populära sallad, och det är även min favorit. /Jessica

Visa mer
10 m
4
4 portioner

Du behöver

  • 250 g mozzarellaost, av den bästa kvalitén du hittar
  • 20 små tomater med mycket smak, gärna i olika färger
  • 20 basilikablad
  • 0,5 dl pinjenötter
  • 3 msk olivolja, gärna en gräsig och pepprig sort
  • flingsalt och nymalen svartpeppar

Gör så här

  1. Ta fram ett stort fat.
  2. Dela tomaterna i kvartar. Riv mozzarellan i grova lite större bitar. Hacka basilikan grovt. Rosta pinjenötterna
  3. Blanda ihop allt på fatet och ringla över olivolja, salt och peppar.
29 maj 2016
Höstkampanj

laddar fler recept

Laddar fler recept