Caprese

Caprese
Foto: Jessica Frej
Jessica Frej
Jessica Frej

Caprese

37

7 ingredienser

10 m

Tomat, mozzarella, basilika och rostade pinjenötter i en underbar mix. Kan vara världens mest populära sallad, och det är även min favorit. /Jessica

Ingredienser

portioner4
  • 250 g mozzarellaost (av den bästa kvalitén du hittar)
  • 20 små tomater, med mycket smak, gärna i olika färger
  • 20 färska basilikablad
  • 0,5 dl pinjenötter
  • 3 msk olivolja, gärna en gräsig och pepprig sort
  • flingsalt
  • svartpeppar, nymalen

Gör så här

  1. Ta fram ett stort fat.
  2. Dela tomaterna i kvartar. Riv mozzarellan i grova lite större bitar. Hacka basilikan grovt. Rosta pinjenötterna
  3. Blanda ihop allt på fatet och ringla över olivolja, salt och peppar.