Grillat sidfläsk - Samgyopsal

Foto: Ulrika Pousette
Grillat sidfläsk - Samgyopsal
11 ingredienser
Grillat sidfläsk - Samgyopsal. Den här rätten skulle vi vilja utropa till världens godaste, och den passar i alla sammanhang och årstider. /Byung-Hi och Byung-Soon
Kodjochang är en koreansk chilipasta som används till det mesta, ungefär som ketchup i västvärlden. Du hittar den i asiatiska butiker eller kanske till och med i din vanliga livsmedelsaffär om den är välsorterad.
Här finns recept på ett par marinerade grönsaker:
Kryddmarinerad gurka - Oi Namul
Marinerad zucchini - Hobak Namul
Ingredienser
- 800 g sidfläsk, i skivor
Sås
- 2 msk vitlök, pressad
- 4 msk kodjochang, koreansk chilipasta
- 1 msk ingefära, riven
- 4 msk strösocker
- 2 msk purjolök, hackad
- 0,5 tsk svartpeppar
- 2 msk sesamolja
Till servering
- vita sesamfrön, rostade
- ris
- ev marinerade grönsaker
Gör så här
- Blanda alla ingredienser till såsen.
- Lägg sidfläsket i en långpanna eller ugnssäker form.
- Pensla på såsen eller lägg fläsket i marinaden och blanda ihop innan du lägger upp skivorna.
- Grilla i mitten av ugnen på 200 grader i 15-20 minuter tills köttet är gyllenbrunt och knaprigt.
- Vänd på skivorna då och då under grillningen.
- Om du vill, garnera gärna med rostade vita sesamfrön.
- Servera med en skål ris och gärna lite marinerade grönsaker.