Spenatplättar - Shigumchi chun

Foto: TV4
Spenatplättar - Shigumchi chun
9 ingredienser
Koreanska spenatplättar - Shigumchi chun. Serveras som förrätt i form av tårtbitar som doppas i sås.
På bilden syns även
.
Serveras som förrätt eller som drinktilltugg. Vill du göra en större måltid, servera med ris och till exempel
Marinerade böngroddar - Sookju Namul
.
Stek som en hel stor plätt eller flera små plättar.
Ingredienser
- 250 g färsk spenat
- 1 dl purjolök, hackad
- 1 msk vitlök, pressad
- 1 tsk salt
- 0,5 dl vetemjöl
- 0,5 ägg
- matolja, till stekning
Dippsås
- 3 msk koreansk soja (eller japansk)
- 1 tsk ättika
Gör så här
Sås
- Blanda ihop ingredienserna till dippsåsen.
Plättar
- Förväll spenaten och skölj i kallt vatten.
- Pressa ut vattnet.
- Blanda spenat, purjolök, vitlök, salt, mjöl och ägg till en jämn smet.
- Hetta upp matolja i en stekpanna på medelvärme och häll i smeten så det blir en ca 1 cm tjock pannkaka.
- Vänd och stek några minuter på båda sidor tills smeten är fast och pannkakan har fått fin yta.
- Skär upp i mindre tårtbitar och servera med dippsåsen.