Burrata med nektariner och rucola

10 röster
10 m
4
Burrata med nektariner och rucola
Foto: Zeta

Zeta Burrata är en mozzarella med krämig, gräddig fyllning. Delikatess från Apulien i södra Italien.

Zeta burrata

Krämig burrata med solmogna nektariner och kryddig ruccolasallad. En perfekt förrätt! Burrata är en extra krämig mozzarella som flyter ut när man skär i den. Burrata är underbart lyxig som antipasto, i förrätt eller i varmrätt.

10 m
4
4 portioner

Du behöver

  • 3 nektariner (mogna)
  • 20 g rucolasallad
  • 1-2 Zeta Burrata (eller Zeta Mozzarella di Bufala Campana D.O.P.)
  • 3 msk Zeta Extra jungfruolivolja Guerrieri
  • flingsalt
  • svartpeppar, nymalen

Gör så här

  1. Skär nektarinerna i klyftor.
  2. Riv burratan (eller mozzarellan) i bitar med fingrarna.
  3. Blanda nektarinerna och osten med rucola i en skål.
  4. Ringla över olivolja och smaka av med salt och peppar.
13 december 2016