Burrata med nektariner och rucola

Burrata med nektariner och rucola
Foto: Zeta

Burrata med nektariner och rucola

6 ingredienser

10 min

Krämig burrata med solmogna nektariner och kryddig ruccolasallad. En perfekt förrätt! Burrata är en extra krämig mozzarella som flyter ut när man skär i den. Burrata är underbart lyxig som antipasto, i förrätt eller i varmrätt.

Zeta burrata
Zeta burrata

Zeta burrata

Zeta Burrata är en mozzarella med krämig, gräddig fyllning. Delikatess från Apulien i södra Italien.

Läs mer

Ingredienser

portioner
  • 3 nektariner (mogna)
  • 20 g rucolasallad
  • 1-2 Zeta Burrata (eller Zeta Mozzarella di Bufala Campana D.O.P.)
  • 3 msk Zeta Extra jungfruolivolja Guerrieri
  • flingsalt
  • svartpeppar, nymalen

Gör så här

  1. Skär nektarinerna i klyftor.
  2. Riv burratan (eller mozzarellan) i bitar med fingrarna.
  3. Blanda nektarinerna och osten med rucola i en skål.
  4. Ringla över olivolja och smaka av med salt och peppar.
TIPS!
Fler tips från Zeta!
Antipasti med mozzarella, prosciutto och bruschetta

Fler tips från Zeta!

Goda recept och härlig inspiration från Italien!

Läs mer