Bruschetta med ugnsrostade tomater
Bruschetta med ugnsrostade tomater
9 ingredienser
15 m
Bruschetta är alltid väldigt uppskattat. Jessica Frejs recept är väldigt smakrikt och gott, testa du med! Här hittar du receptet på ugnsrostade tomater.
Ingredienser
- 4 skivor gott ljust bröd, gärna surdeg
- 1,5 dl ugnsrostade tomater
- 300 g små söta tomater, i olika färger
- 0,5 gul lök
- 1 kruka basilika
- 3 klyftor vitlök, skalade
- 1 dl olivolja, gärna en pepprig gräsig sort
- 0,5 tsk svartpeppar, nymald
- 0,5 tsk salt
Gör så här
- Hacka tomaterna i små bitar, både de färska och de rostade. Finhacka löken så fint du kan och blanda ner dem med tomaterna i en bunke. Häll på hälften av olivoljan och smaka av med salt. Låt tomatröran stå en stund.
- Skär varje skiva bröd i 2-3 mindre bitar och rosta dem ordentligt krispiga i ugnen alternativt brödrosten. Låt brödet svalna något och skrapa sedan med en vitlöksklyfta över hela brödskivan.
- Lägg bröden på ett stort fat. Ringla över resterande olivolja.
- Hacka nästan alla basilikablad fint och vänd ner dem i tomatröran som du sedan generöst fördelar över brödet. All vätska som blir över i botten skedar du över den med. Strö över lite grovriven basilika över tomterna och servera.