Kaneldoftande morotssoppa

Foto: TV4
Kaneldoftande morotssoppa
21 ingredienser
1h
Serveras med Blossoms guacamolevariant med västerbottenschips. /Blossom Tainton
Vintips från Blossom
Santa Ana Viognier 73874
Blossom bjöd även på
Kolla in alla recept på
Receptet är från programmet Klockan åtta hos stjärnorna och därmed komponerat av en amatörkock. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.
Ingredienser
Soppan
- 6-8 morötter
- 1 zucchini
- 1 gul lök
- 1 klyfta vitlök
- 1 msk ingefära, strimlad
- 1 msk buljongpulver (ekologiskt)
- 7 dl vatten
- apelsinsaft (efter smak)
- Kanel (efter smak)
- salt
- peppar
- färsk Koriander, som dekoration
guacamole
- avokado
- gul lök, hackad
- Vitlök (efter smak)
- 1 tomat, hackad
- olivolja
- koriander
- limefrukt
Gruyere och västerbottenschips
- gruyèreost
- Västerbottensost
Gör så här
Soppan
- Värm ugnen till 200 grader (?)
- Dela zucchini på längden och lägg den upp och ner på en plåt.
- Lägg den i ugnen ca 20 min.
- Fräs lök och vitlök i olivolja eller kokosolja i en gryta.
- Häll på hackade morötter, zucchinin och ingefära.
- Tillsätt buljongpulver och vatten.
- Lägg i en kanelstång.
- Koka tills morötterna är mjuka (ca 20 min).
- Tag ur kanelstången och mixa soppan med en stavmixer till jämn puré(om det behövs, tillsätt mer vatten eller saften från en apelsin).
- Krydda med salt och peppar.
- Dekorera med en knippe koriander.
Guacamole
- Blanda alla ingredienser fint till en smet.
Gruyere och västerbottenschips
- Riv lika delar ost och klicka ut små högar på ett bakplåtspapper.
- Var noggrann så de inte ligger för nära varandra, då smälter de ihop.
- Gratinera i ugn i cirka 6-8 minuter på 200 grader.
- Servera soppan med en klick guacamole i och stick ner 2 chips i guacamolen, eller låt gästerna servera sig själva guacamole och ostchips.