Kaneldoftande morotssoppa

Kaneldoftande morotssoppa
Foto: TV4

Kaneldoftande morotssoppa

Av: Blossom Tainton

Från: Klockan nio hos stjärnorna

21 ingredienser

1h

Serveras med Blossoms guacamolevariant med västerbottenschips. /Blossom Tainton

Vintips från Blossom
Santa Ana Viognier 73874

Blossom bjöd även på
Fin vit fisk
Sabayonnegratinerade bär

Receptet är från programmet Klockan åtta hos stjärnorna och därmed komponerat av en amatörkock. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner

Soppan

  • 6-8 morötter
  • 1 zucchini
  • 1 gul lök
  • 1 klyfta vitlök
  • 1 msk ingefära, strimlad
  • 1 msk buljongpulver (ekologiskt)
  • 7 dl vatten
  • apelsinsaft (efter smak)
  • malen kanel (efter smak)
  • salt
  • peppar
  • färsk koriander, som dekoration

guacamole

  • avokado
  • gul lök, hackad
  • vitlök (efter smak)
  • 1 tomat, hackad
  • olivolja
  • färsk koriander
  • limefrukt

Gruyere och västerbottenschips

  • gruyèreost
  • Västerbottensost

Gör så här

Soppan

  1. Värm ugnen till 200 grader (?)
  2. Dela zucchini på längden och lägg den upp och ner på en plåt.
  3. Lägg den i ugnen ca 20 min.
  4. Fräs lök och vitlök i olivolja eller kokosolja i en gryta.
  5. Häll på hackade morötter, zucchinin och ingefära.
  6. Tillsätt buljongpulver och vatten.
  7. Lägg i en kanelstång.
  8. Koka tills morötterna är mjuka (ca 20 min).
  9. Tag ur kanelstången och mixa soppan med en stavmixer till jämn puré(om det behövs, tillsätt mer vatten eller saften från en apelsin).
  10. Krydda med salt och peppar.
  11. Dekorera med en knippe koriander.

Guacamole

  1. Blanda alla ingredienser fint till en smet.

Gruyere och västerbottenschips

  1. Riv lika delar ost och klicka ut små högar på ett bakplåtspapper.
  2. Var noggrann så de inte ligger för nära varandra, då smälter de ihop.
  3. Gratinera i ugn i cirka 6-8 minuter på 200 grader.
  4. Servera soppan med en klick guacamole i och stick ner 2 chips i guacamolen, eller låt gästerna servera sig själva guacamole och ostchips.