Fin vit fisk

Foto: TV4
Fin vit fisk
13 ingredienser
45 min
Kryddad med wasabi, sesam och saffran. Fisken serveras på en bädd av blomkål, purjolök och champinjoner, under ett täcke av haricots verts och knaperstekt bacon. /Blossom Tainton
Vintips från Blossom
Jules Muller Gewurztraminer 6702
Blossom bjöd även på
Kolla in alla recept på
Receptet är från programmet Klockan åtta hos stjärnorna och därmed komponerat av en amatörkock. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.
Ingredienser
- purjolök
- blomkål
- champinjoner
- Fin vit fisk (t ex kolja eller sej)
- haricots verts
- buljong
- smör
- bacon
- wasabi/sesamkrydda
- saffran, en nypa
- salt
- svartpeppar
- parmesanost
Gör så här
- Lägg ner allt utom bacon i en ugnsfast form.
- Klicka över med rikligt med smör.
- In i ugnen i cirka 20 minuter.
- Knaperstek bacon under tiden och lägg den sedan på hushållspapper för att rinna av.
- Strö sedan på fisken när den kommer ut ur ugnen eller servera i en skål vid sidan om.
- Servera med en fräsch grönsallad.