
Black cod - misomarinerad torsk med svarta belugalinser
Foto: Stephanie Bjelkstam
Du behöver
- 4 bitar torskrygg
- olja, till stekning
- smör, till stekning
Misomarinad
- 2 msk sake
- 2 msk mirin
- 1 dl ljus eller mörk misopasta
- 0,75 dl socker
Belugalinser
- 500 g belugalinser
- 140 g babyspenat
- 4 klyftor vitlök
- vattenkrasse
Gör så här
- Värm sake, mirin, miso och socker i en kastrull tills sockret har smält. Låt svalna.
- Koka belugalinser enl förpackningen och låt 2 vitlöksklyftor koka med.
- Skär bort skinnet på fisken och marinera den i misoblandningen i en stund.
- Stek den rumstempererade fisken på hög värme ett par minuter på båda sidor tills den får fin färg. Låt den därefter ligga kvar i pannan och steka på eftervärme.
- Under tiden, skiva 2 vitlöksklyftor och fräs dem tillsammans med spenat och kokta belugalinser.
- Servera torsken på en bädd spenat och linser och toppa med vattenkrasse.
23 mars 2017
Laddar fler recept...