Black cod - misomarinerad torsk med svarta belugalinser

12 röster
4
4 portioner

Du behöver

  • 4 bitar torskrygg
  • olja, till stekning
  • smör, till stekning

Misomarinad

  • 2 msk sake
  • 2 msk mirin
  • 1 dl ljus eller mörk misopasta
  • 0,75 dl socker

Belugalinser

  • 500 g belugalinser
  • 140 g babyspenat
  • 4 klyftor vitlök
  • vattenkrasse

Gör så här

  1. Värm sake, mirin, miso och socker i en kastrull tills sockret har smält. Låt svalna.
  2. Koka belugalinser enl förpackningen och låt 2 vitlöksklyftor koka med.
  3. Skär bort skinnet på fisken och marinera den i misoblandningen i en stund.
  4. Stek den rumstempererade fisken på hög värme ett par minuter på båda sidor tills den får fin färg. Låt den därefter ligga kvar i pannan och steka på eftervärme.
  5. Under tiden, skiva 2 vitlöksklyftor och fräs dem tillsammans med spenat och kokta belugalinser.
  6. Servera torsken på en bädd spenat och linser och toppa med vattenkrasse.
23 mars 2017

laddar fler recept...

Laddar fler recept...