• Meny
  • Sök
  • Kontomeny

Soppa på palsternacka och kärnmjölk

9 röster
4
4
4 portioner

Du behöver

  • 6 palsternackor (ekologiska)
  • 1 silverlök
  • 1 klyfta vitlök
  • 2 msk crème fraîche
  • 1 l kärnmjölk (eller gammaldags mjölk)
  • 2 kvist dill
  • 3 dl grädde
  • 4 msk frystorkad kokos
  • 4 msk olivolja
  • havssalt
  • citron

Gör så här

  1. Soppan
    Skala och skiva palsternackan och lökarna tunt.
  2. Svetta dem tills mjuka i tjockbottnad kastrull med olivoljan.
  3. Slå på 3 deciliter vatten samt mjölken.
  4. Sjud tills mjukt.
  5. Mixa sedan i mixer tills helt slät.
  6. Sila genom finmaskig sil.
  7. Smaka av med salt och eventuellt citron.
  8. Vispa grädden mjuk, tillsätt kokos.
  9. Plocka dillen och spara till servering.
  10. Vid servering
    Värm upp soppa och mixa den luftig med en handmixer.
  11. Häll upp i sopptallrikar.
  12. Lägg i dillen och avsluta med en mastsked kokosgrädde.
7 april 2010