Bakad röding med ljummen smörsås och rabarber- och äppelsallad

Bakad röding med ljummen smörsås och rabarber- och äppelsallad
Edin Dzemat
Edin Dzemat

Bakad röding med ljummen smörsås och rabarber- och äppelsallad

12 ingredienser

30 m

En riktigt lyxig middag behöver inte innehålla mycket ingredienser. En färsk och fin röding, rabarber, syrligt äpple och en perfekt tillagad smörsås är allt som krävs för en drömmigt god middag!

Ingredienser

portioner
  • 4 rödingfiléer
  • olja
  • 2 dl musselfond
  • 100 g smör
  • äppelcidervinäger
  • 2 stjälkar rabarber
  • 2 äpplen granny smith
  • 40 g persilja
  • 40 g dill
  • salt
  • peppar
  • citron

Gör så här

  1. Börja med att sätta ugnen på 50 grader.
  2. Putsa rödingfiléerna från ben och eventuellt fett. Salta filéerna och lägg på en oljad plåt. Baka sedan i ugnen i 15 minuter, eller tills skinnet går att dra av. Edin föredrar kärntemperatur 39 grader.
  3. Koka samtidigt upp musselfond och vispa i smör långsamt med en mixer. När det tjocknat så smaksätt med mer smör och lite äppelcidervinäger.
  4. Gör salladen genom att hyvla rabarber och äpplen på mandolinen. Lägg i vatten med is och lite citron.
  5. Dra av skinnet på rödingen. Lägg filén i mitten på tallriken. Ta upp rabarbern och äpplet från isvattnet och lägg ner i en skål. Plocka bladen från persiljan och dillen och blanda ihop. Smaka upp med lite salt, peppar och citron. Placera på rödingen.
  6. Avsluta med att hälla sås runt rödingen och servera!