Bakad lax med inlagd kronärtskocka, inlagd paprika och fetaost

150 röster
25 m
4
Bakad lax med inlagd kronärtskocka, inlagd paprika och fetaost
Foto: Charlie Drevstam

En riktig Svenssonfredagsmiddag – köp alla ingredienser färdiginlagda, skär och släng in i ugnen.

Visa mer
25 m
4

Du behöver

  • 600 g laxfilé utan skinn
  • 1 förp inlagd kronärtskocka, halverade [390 g]
  • 1 förp inlagd röd och gul paprika, i bitar [290 g]
  • 1 förp fetaost, i bitar [125 g]
  • 1 citron, finrivet skal
  • 1 kruka basilika, plockade blad
  • olivolja
  • salt
  • malen svartpeppar
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 150 grader varmluft.
  2. Skär laxen i bitar och lägg på en ugnssäker plåt tillsammans med kronärtskocka, paprika och fetaost.
  3. Baka mitt i ugnen 10–15 minuter, tills laxen är precis genombakad.
  4. Ta ut ur ugnen och strö över citronskal och basilika. Ringla över olja, salta och peppra. Servera direkt, gärna med en grönsallad.
Kökets dryckesbrev

laddar fler recept...

Laddar fler recept...