Bakad lax med inlagd kronärtskocka, inlagd paprika och fetaost
Bakad lax med inlagd kronärtskocka, inlagd paprika och fetaost
9 ingredienser
25 m
En riktig Svenssonfredagsmiddag – köp alla ingredienser färdiginlagda, skär och släng in i ugnen.
Se Tommy Myllymäki laga receptet

Ingredienser
- 600 g laxfilé utan skinn
- 1 förp inlagd kronärtskocka, halverade [390 g]
- 1 förp inlagd röd och gul paprika, i bitar [290 g]
- 1 förp fetaost, i bitar [125 g]
- 1 citron, finrivet skal
- 1 kruka basilika, plockade blad
- olivolja
- salt
- malen svartpeppar
Gör så här
- Sätt ugnen på 150 grader varmluft.
- Skär laxen i bitar och lägg på en ugnssäker plåt tillsammans med kronärtskocka, paprika och fetaost.
- Baka mitt i ugnen 10–15 minuter, tills laxen är precis genombakad.
- Ta ut ur ugnen och strö över citronskal och basilika. Ringla över olja, salta och peppra. Servera direkt, gärna med en grönsallad.