Baguette fylld med rökt tofuröra

POPULÄRT
koket.se
Baguette fylld med rökt tofuröra
Foto: TV4
Siri Barje 2016
Siri Barje 2016

Baguette fylld med rökt tofuröra

15 ingredienser

25 min

Matig macka med krämig och vegansk röra gjord på bland annat rökt tofu, kapris och krispigt äpple. Perfekt att packa i picknickkorgen.

logo
Siri Barje 2016

Se Siri Barje laga receptet

Ingredienser

portioner
  • ca 200 g rökt tofu
  • 1 dl vegansk majonnäs
  • 2 msk växtbaserad fraiche (vegansk crème fraiche)
  • 2 msk dijonsenap
  • 1 rödlök (liten)
  • 0,5 gurka
  • 0,5 äpple
  • 1 kruka färsk dill
  • 3 msk kapris
  • citronsaft, några droppar
  • 2 baguetter
  • 4 tsk bordsmargarin på olivolja
  • 1 kruka sallad
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Rör ihop majonnäs, crème fraiche och dijonsenap.
  2. Skala, halvera och finhacka rödlöken. Tärna gurkan fint. Kärna ur och skär äpplet i små tärningar. Finhacka dillen. Smula tofun fint.
  3. Vänd sedan ner tofu, kapris, rödlök, gurka, äpple och dill.
  4. Smaka av med salt, peppar och citronsaft. Låt stå i minst 15 minuter.
  5. Halvera baguetterna. Bred på bordsmargarin, lägg på salladsblad och fyll med röran.