Baguette fylld med rökt tofuröra

16 röster
25 min
4
Baguette fylld med rökt tofuröra
Foto: TV4

Matig macka med krämig och vegansk röra gjord på bland annat rökt tofu, kapris och krispigt äpple. Perfekt att packa i picknickkorgen.

Visa mer
25 min
4
4 portioner

Du behöver

  • ca 200 g rökt tofu
  • 1 dl vegansk majonnäs
  • 2 msk växtbaserad fraiche (vegansk crème fraiche)
  • 2 msk dijonsenap
  • 1 rödlök, liten
  • 0,5 gurka
  • 0,5 äpple
  • 1 kruka färsk dill
  • 3 msk kapris
  • citronsaft, några droppar
  • 2 baguetter
  • 4 tsk bordsmargarin på olivolja
  • 1 kruka sallad
  • salt
  • peppar
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Rör ihop majonnäs, crème fraiche och dijonsenap.
  2. Skala, halvera och finhacka rödlöken. Tärna gurkan fint. Kärna ur och skär äpplet i små tärningar. Finhacka dillen. Smula tofun fint.
  3. Vänd sedan ner tofu, kapris, rödlök, gurka, äpple och dill.
  4. Smaka av med salt, peppar och citronsaft. Låt stå i minst 15 minuter.
  5. Halvera baguetterna. Bred på bordsmargarin, lägg på salladsblad och fyll med röran.
25 maj 2019
Kökets kurser

laddar fler recept...

Laddar fler recept...