Avokado med gorgonzolaröra och färska räkor

Avokado med gorgonzolaröra och färska räkor
Foto: Tv4

Avokado med gorgonzolaröra och färska räkor

Av: Lou - Helsingborg

Från: Halv åtta hos mig

6 ingredienser

15 m

Starta middagen med den här festliga förrätten på avokadohalvor fyllda med en krämig gorgonzolaröra och färska räkor.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

Håll skärmen tänd
portioner
  • 2 avokador
  • 150 g räkor
  • 0,75 dl majonnäs
  • 0,75 dl gräddfil
  • 1 msk blandade nötter, grovt krossade
  • 1 msk grönmögelost (gärna gorgonzola)

Gör så här

Håll skärmen tänd
  1. Mosa osten och rör ner gräddfilen. Se till att ost och fil blir jämnt fördelade.
  2. Rör ner majonnäsen och blanda sedan i valnötterna.
  3. Skär avokadorna mitt itu på längden. Ta ut kärnorna, lägg räkorna i kärnhålet och häll såsen över.