• Meny
  • Köket.se
  • Sök
  • Kontomeny

Avokado med gorgonzolaröra och färska räkor

Avokado med gorgonzolaröra och färska räkor
Foto: Tv4

Avokado med gorgonzolaröra och färska räkor

3 steg att laga

6 ingredienser

15 m

Starta middagen med den här festliga förrätten på avokadohalvor fyllda med en krämig gorgonzolaröra och färska räkor.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

4 portioner
  • 2 avokador
  • 150 g räkor
  • 0,75 dl majonnäs
  • 0,75 dl gräddfil
  • 1 msk blandade nötter, grovt krossade
  • 1 msk grönmögelost (gärna gorgonzola)

Gör så här

  1. Mosa osten och rör ner gräddfilen. Se till att ost och fil blir jämnt fördelade.
  2. Rör ner majonnäsen och blanda sedan i valnötterna.
  3. Skär avokadorna mitt itu på längden. Ta ut kärnorna, lägg räkorna i kärnhålet och häll såsen över.