Auberginecurry med kokosgrädde
Auberginecurry med kokosgrädde
12 ingredienser
30 m
Väldoftande currygryta med kokosgrädde och friterad aubergine. Passar bra att servera till andra vegetariska rätter samt till kyckling och fisk.
Receptet räcker till 4 portioner när rätten äts som en del av en middag.
Se Peter Norman laga receptet

Ingredienser
- 500 g aubergine
- 1 tsk torkad gurkmeja
- 1 tsk korianderfrö
- 1 tsk hel kummin
- 1 tsk fänkålsfrö
- 2 cm färsk gurkmeja, skalad
- 3 schalottenlökar, skivade
- 2 gröna chilifrukter, skivade
- 20 curryblad
- 3 dl kokosgrädde
- salt
- olja, till fritering
Gör så här
- Tvätta auberginen och skär den i bitar. Strö på lite salt och torkad gurkmeja.
- Värm upp oljan till 180 grader och fritera auberginen tills den är gyllene. Lyft upp med sil och lägg på papper för att suga ur den mesta av oljan.
- Lägg auberginen i en kastrull.
- Rosta kryddorna och mortla dem. Mortla den färska gurkmejan. Lägger ner kryddorna i kastrullen tillsammans med lök, chili och curryblad. Häll på kokosgrädde och salt.
- Låt koka upp. Rör om och sänk värmen, sjud ytterligare någon minut. Smaka av med salt och servera tillsammans med ris och andra curryrätter.