Asiatiska smaker

Asiatisk mat är lätt att älska! Låt Jennie Walldén guida dig in i sitt asiatiska kök och visa hur enkelt det är att laga asiatiskt och hur fantastiskt gott det blir. Gul lök, kyckling, vitkål, fläsk och morot är helt vanliga råvaror i det svenska köket, men de är också viktiga ingredienser i många asiatiska rätter. Med hjälp av asiatiska smaksättare smakar den vanliga vitkålen Japan, fläsket Korea och moroten Kina. Enkelt, snabbt och gott.

För att få fram smakerna har Jennie Walldén valt ut några spännande asiatiska smaksättare som exempelvis misopasta, gochujang och fisksås. Målet är att smaksättarna inte bara ska användas en gång, utan de ska gå åt! Därför är recepten utvalda så att det i varje recept finns minst en av de utvalda smaksättarna. Rätterna är anpassade för det svenska köket, men med den asiatiska fräschören och hettan. Lär dig att göra kimchi, makrill teriyaki, tom ka ga och misobakad pulled pork. Här finns både vegetariska rätter, fisk- och skaldjursrätter, olika sorters soppor, kyckling och kött. Gör din vardag mer spännande och mer smakrik med asiatiska smaker på svenska råvaror.

Recept från boken

POPULÄRT
sambalkyckling med sotad paprika
Jennie Walldén KM
Betyg: 4.4 av 5 (19 röster)

Sambalkyckling med sotad paprika

Jennie Walldén
30 min
POPULÄRT
honungs och hoisinmarinerade revbensspjäll
Jennie Walldén KM
POPULÄRT
lågtempad lax med asiatisk glaze
Jennie Walldén KM
Betyg: 4.2 av 5 (77 röster)

Lågtempad lax med asiatisk glaze

Jennie Walldén
60 min
POPULÄRT
kyckling cashew, jennies recept
Jennie Walldén KM
POPULÄRT
Röd curry med biff
Jennie Walldén KM
Betyg: 4.7 av 5 (11 röster)

Röd curry med biff

Jennie Walldén
30 min + koktid