Kyckling cashew, Jennie Walldéns recept

kyckling cashew, jennies recept
Foto: Magnus Skoglöf
Jennie Walldén 2016
Jennie Walldén 2016

Kyckling cashew, Jennie Walldéns recept

5

13 ingredienser

30 min

En enkel klassiker som funkar perfekt för hela familjen. Kyckling, cashewnötter och vitlök utgör grunden i denna härliga måltid. 

Ingredienser

portioner30
  • 500 g kycklinglårfilé
  • 2 klyftor vitlök, hackade
  • 2 morötter, skalade och skurna i slantar
  • 1 röd paprika, i munsbitar
  • 3 salladslökar, i 3 cm-bitar
  • 2 pak choi, i grova bitar

Sås

  • 0,75 dl ostronsås
  • 1 msk black bean sauce (eller 2 msk hoisinsås)
  • 0,5 msk risvinäger
  • 3 msk muscovadosocker (eller farinsocker)
  • 1 msk sesamolja

Till servering

  • 200 g cashewnötter
  • 0,5 dl rapsolja
  • jasminris

Gör så här

  1. Koka riset enligt förpackningen.
  2. Rör ihop alla ingredienser till såsen.
  3. Skär kycklinglårfilén i lagom stora munsbitar (cirka 2 x 2 centimeter). Fräs på hög värme med en hackad vitlöksklyfta tills kycklingen har fått fin, gyllene färg. Ställ undan.
  4. Fräs morötter, paprika och salladslök hastigt på hög värme med den resterande vitlöken. Tillsätt pak choi och låt fräsa med i endast 1 minut.
  5. Tillsätt den stekta kycklingen och såsen och rör om. Smaka av om något mer behöver tillsättas. Strössla cashewnötterna på toppen och servera med ångande varmt jasminris.