Kyckling cashew, Jennie Walldéns recept
Kyckling cashew, Jennie Walldéns recept
13 ingredienser
30 min
En enkel klassiker som funkar perfekt för hela familjen. Kyckling, cashewnötter och vitlök utgör grunden i denna härliga måltid.
Ingredienser
- 500 g kycklinglårfilé
- 2 klyftor vitlök, hackade
- 2 morötter, skalade och skurna i slantar
- 1 röd paprika, i munsbitar
- 3 salladslökar, i 3 cm-bitar
- 2 pak choi, i grova bitar
- 0,5 dl rapsolja
Sås
- 0,75 dl ostronsås
- 1 msk black bean sauce (eller 2 msk hoisinsås)
- 0,5 msk risvinäger
- 3 msk muscovadosocker (eller farinsocker)
- 1 msk sesamolja
Till servering
- 200 g cashewnötter
- jasminris
Gör så här
- Koka riset enligt anvisning på förpackningen.
- Rör ihop alla ingredienser till såsen.
- Skär kycklinglårfilén i lagom stora munsbitar (cirka 2 x 2 centimeter). Fräs på hög värme i rapsolja, tillsammans med en hackad vitlöksklyfta tills kycklingen har fått fin, gyllene färg. Ställ undan.
- Fräs morötter, paprika och salladslök hastigt på hög värme med den resterande vitlöken. Tillsätt pak choi och låt fräsa med i endast 1 minut.
- Tillsätt den stekta kycklingen och såsen och rör om. Smaka av om något mer behöver tillsättas. Strössla cashewnötterna på toppen och servera med ångande varmt jasminris.