Röd curry med biff

Röd curry med biff
Foto: Magnus Skoglöf
Jennie Walldén 2016
Jennie Walldén 2016

Röd curry med biff

1

17 ingredienser

30 min + koktid

En riktig hämtmatsklassiker som du enkelt kan svänga ihop hemma. Med Jennie Walldéns lättlagade recept får du till de där perfekta thailändska smakerna. Enkelt och gott, precis som det ska vara. 

Ingredienser

portioner8
  • 1 kg nötkött (nötbog)
  • 3 msk röd currypasta
  • 1 msk vitlök, finhackad
  • 4 bananschalottenlökar, tunt skivade
  • 1 msk färsk ingefära, finhackad
  • 1 stjälk citrongräs, bankad och väldigt finhackad
  • 2 burkar kokosmjölk (ej light!) [400 ml]
  • 2 dl vatten
  • 3 limeblad
  • 4 msk fisksås
  • 3 msk strösocker
  • 1 kruka färsk koriander
  • 200 g haricots verts
  • 200 g minimajs (gärna färsk)
  • rapsolja, till stekning
  • salt (ev, efter smak)
  • jasminris

Gör så här

  1. Koka riset enligt instruktionerna på förpackningen.
  2. Putsa köttet och skär det i kuber om 2.5 x 2.5 centimeter. Bryn köttet runt om i en het panna och dra av från plattan.
  3. Hetta upp några matskedar olja i en stor gryta (gärna av gjutjärn) och fräs currypasta, vitlök, schalottenlök, ingefära och citrongräs under omrörning i 1 minut.
  4. Lägg köttet i grytan och häll på kokosmjölk, vatten och kaffirlimeblad. Rör om, lägg på lock och låt puttra på låg värme i 2.5 timme.
  5. Lyft sedan av locket och låt curryn fortsätta koka utan lock i 20 minuter. Detta gör den lite tjockare i konsistensen. Smaka av med fisksås och socker.
  6. Plocka korianderbladen och spara till garnering. Finhacka stjälkarna och lägg dem i curryn. Under de sista 5 minuterna av koktiden, lägg ner haricots verts och minimajs.
  7. Smaka av med salt och servera rykande hett i en skål med nykokt jasminris.