Sambalkyckling med sotad paprika

sambalkyckling med sotad paprika
Foto: Magnus Skoglöf
Jennie Walldén 2016
Jennie Walldén 2016

Sambalkyckling med sotad paprika

0

13 ingredienser

30 min

En magisk kycklingwok med många olika, härliga smaker. Denna enkla rätt gör du med ingredienser du ofta har hemma och dessutom går det superfort!

Ingredienser

portioner4
  • 600 g kycklinglårfilé
  • 2 paprikor, i munsbitar (gärna olika färger)
  • 4 salladslökar, i 3 cm bitar
  • 2 klyftor vitlök, skalade och skivade
  • 1 msk rapsolja, till stekning
  • 0,5 msk sesamolja
  • 0,5 msk risvinäger
  • 0,5 msk japansk soja
  • 1 msk vita sesamfrön, rostade

Marinad

  • 3 msk japansk soja
  • 1 msk sambal oelek (eller mer om du vill ha ännu mer sting)
  • 1 msk flytande honung
  • 1 klyfta vitlök, skalad och riven

Gör så här

  1. Blanda alla ingredienser till marinaden. Lägg ner kyck­lingen och låt marinera i 20 minuter.
  2. Hetta upp en stekpanna på hög värme tills den ryker. Stek paprikan i rapsolja tills den är lite sotad. Tillsätt salladslök och vitlök och låt fräsa med i någon minut. Häll på sesamolja, risvinäger och soja, rör om. Strössla över sesamfröna.  Grilla eller stek kycklingen tills innertemperaturen är 70°. Servera genast med sotad paprika och nykokt ris.