Sambalkyckling med sotad paprika

sambalkyckling med sotad paprika
Foto: Magnus Skoglöf
Jennie Walldén 2016
Jennie Walldén 2016

Sambalkyckling med sotad paprika

13 ingredienser

30 min

En magisk kycklingwok med många olika, härliga smaker. Denna enkla rätt gör du med ingredienser du ofta har hemma och dessutom går det superfort!

Ingredienser

portioner
  • 600 g kycklinglårfilé
  • 2 paprikor, i munsbitar (gärna olika färger)
  • 4 salladslökar, i 3 cm bitar
  • 2 klyftor vitlök, skalade och skivade
  • 1 msk rapsolja, till stekning
  • 0,5 msk sesamolja
  • 0,5 msk risvinäger
  • 0,5 msk japansk soja
  • 1 msk vita sesamfrön, rostade

Marinad

  • 3 msk japansk soja
  • 1 msk sambal oelek (eller mer om du vill ha ännu mer sting)
  • 1 msk flytande honung
  • 1 klyfta vitlök, skalad och riven

Gör så här

  1. Blanda alla ingredienser till marinaden. Lägg ner kyck­lingen och låt marinera i 20 minuter.
  2. Hetta upp en stekpanna på hög värme tills den ryker. Stek paprikan i rapsolja tills den är lite sotad. Tillsätt salladslök och vitlök och låt fräsa med i någon minut. Häll på sesamolja, risvinäger och soja, rör om. Strössla över sesamfröna.  Grilla eller stek kycklingen tills innertemperaturen är 70°. Servera genast med sotad paprika och nykokt ris.