Honungs- och hoisinglaserade revben

honungs och hoisinmarinerade revbensspjäll
Foto: Magnus Skoglöf
Jennie Walldén 2016
Jennie Walldén 2016

Honungs- och hoisinglaserade revben

1

11 ingredienser

2 h

Söta, salta och klibbiga revben med magiska smaker av honung, vitlök, ingefära och hoisinsås. En magisk rätt med asiatiska smaker.

Ingredienser

portioner
  • 1,2 kg revben, skurna i bitar
  • 1 dl hoisinsås
  • 1 dl ostronsås
  • 0,5 dl flytande honung
  • 1 msk färsk ingefära, riven
  • 4 klyftor vitlök, skalade och rivna
  • 1 msk sesamolja
  • 2 tsk svart risvinäger (kinesisk, eller balsamvinäger)
  • 1 msk gochujang (eller sambal oelek om man vill ha lite hetta)
  • salt
  • svartpeppar, nymalen

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 125 grader.
  2. Lägg revbenen i en ugnsform eller en djup plåt. Salta och peppra.
  3. Häll 1–2 dl vatten i botten och täck hela formen med aluminiumfolie. Ångan som bildas ska stanna kvar under folien. Låt stå i ugnen i 1 1⁄2 timme. Rör under tiden ihop resterande ingredienser till en glaze.
  4. Höj temperaturen till 225°. Ta bort folien, häll av vätskan som har bildats och pensla glazen på köttet. Låt köttet stå i ugnen i ytterligare cirka 20 minuter, tills glazen bubblar. Då blir den som bäst – både krispig och klibbig. Servera revbenen direkt.