Asiatisk Caesarsallad med portabello

20 m
4
Asiatisk Caesarsallad med portabello
Foto: Linus Hallgren

Caesarsallad är så förbaskat uttjatat, men inte den här veganska varianter som jag har piggat upp med asiatiska smaker. Tro mig, du kommer aldrig att vilja göra den på något annat sätt sedan! Jag gillar att använda portabello, men vegokött går också jättebra. /Mattias

Recept ur Mattias Kristianssons kokbok Välkommen till vegoriket.

2 december 2016
20 m
4

Du behöver

Asiatisk Caesardressing

  • 2 klyftor vitlök
  • 2 msk färsk ingefära, riven
  • 2 dl majonnäs, äggfri
  • 1 msk ljus japansk sojasås
  • 1 tsk sesamolja
  • 1 tsk sambal oelek

Sallad

  • 2 huvud romansallat
  • 400 g portabellosvamp
  • 1 dl färska böngroddar
  • 2 salladslökar
  • 1,5 msk rostade vita sesamfrön

Gör så här

  1. Dressing
    Riv vitlöksklyftorna fint. Blanda dem med riven ingefära, majonnäs, sojasås, sesamolja och sambal oelek i en skål.
  2. Sallad
    Riv romansallaten i mindre bitar.
  3. Skiva portabellon och bryn i lite olja.
  4. Blanda sallat, böngroddar, portabello, fint strimlad salladslök och den asiatiska caesardressingen i en stor serveringsskål. Strö över sesamfröna och servera.
Kommentera receptet

Fler goda recept