Ugnsbakad torsk med rotfruktstäcke
Ugnsbakad torsk med rotfruktstäcke
11 ingredienser
Ingredienser
- 150 g torskfilé
- 0,5 citron, saften av
- 0,25 palsternacka
- 0,25 kålrabbi
- 0,25 dl grönsaksbuljong
- smör, till formen
- salt
- vitpeppar
- persilja
- 0,5 dl fiskbuljong
- 0,5 dl crème fraîche
Gör så här
- Lägg upp filéerna på ett fat och droppa över 2⁄3 av den färskpressade citronen.
- Riv potatis, palsternacka och kålrabbi grovt.
- Koka upp grönsaksbuljongen, lägg i de rivna rotfrukterna och koka 2 min.
- Sätt ugnen på 225°C.
- Smörj en ugnsfast form med smör.
- Lägg i torskfiléerna, salta och peppra.
- Hacka bladpersiljan grovt.
- Sjud upp buljongen och blanda ner crème fraiche och persilja. Smaka av med resten av citronsaften, salt och peppar.
- Blanda ner de rivna rotfrukterna i såsen och bred ut den över torskfiléerna.
- Sätt in i ugnen, 10–13 min. Servera med grönsallad.