Broccolisoppa

Broccolisoppa
Foto: Olof Skipper
Anna Skipper
Anna Skipper

Broccolisoppa

68

12 ingredienser

25 min

Broccoli innehåller mer c-vitamin än citrusfrukter och rikligt med järn och Bvitamin. Ökar stresstålighet, ökar immunförsvar och minskar inflammationer. Lägg gärna ned ett kokt ägg i soppan så blir den mera mättande.

Läs mer om

Du är vad du äter

**

Anna Skipper lagade även**

Rosétorsk med färsk spenat

Proteinsmoothie med banan och bär

Sluta-röka-drinken

Ingredienser

portioner
  • 250 g broccoli
  • 1 gul lök (alternativt 3 schalottenlökar)
  • 1 zucchini
  • 1 msk olivolja
  • 0,5 msk curry
  • 0,6 l vatten
  • 1 kycklingbuljongtärning (ekologisk)
  • 0,5 tsk timjan
  • 1 krm sambal oelek
  • salt
  • peppar
  • 1 dl grädde för att få en lite mildare smak på soppan (ekologiskt) (alt sojagrädde)

Gör så här

  1. Skala och hacka lök och zucchini.
  2. Dela broccolin i mindre buketter.
  3. Häll olivoljan i en tryckkokare, eller i en vanlig kastrull, och värm på medelhög värme.
  4. Fräs lök, curry, sambal oelek och timjan i olivoljan i ca 1 minut.
  5. Tillsätt zucchini och broccoli.
  6. Rör om och fräs i några minuter.
  7. Tillsätt vatten och buljong och sätt på locket på tryckkokaren, eller locket på en vanlig kastrull.
  8. Koka på högt tryck i tryckkokare i 7 minuter, eller koka 20 minuter i vanlig kastrull.
  9. Tag av soppan från värmen och släpp ut ångan försiktigt ur tryckkokaren.
  10. Mixa soppan hasigt så att den fortfarande har lite bitar i sig.
  11. Salta och peppra efter smak.
  12. Tillsätt ev. lite grädde om du vill ha en mildare och rundare smak på soppan.