Räkcappuccino

Foto: TV4
Räkcappuccino
14 ingredienser
Räkcappuccino med vallmoströdda Västerbottensnurror.
Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.
Se fler recept från
Ingredienser
- räkcappuccino
- 300 g räkor med skal
- 1 schalottenlök
- 2 msk hummerfond
- 1 dl hemgjord räkfond
- 1,5 dl vitt vin
- 2,5 dl vispgrädde
- 1 krm cayennepeppar
- 1,5 dl mellanmjölk/baristamjölk
- Västerbottensnurror med vallmo
- 100 g smördeg
- 2 dl Västerbottensost, riven
- 1 ägg
- vallmofrö
Gör så här
- Skala räkorna och koka skalen i ca 15 minuter med några dl vatten.
- Hacka löken och fräs den i smör i en kastrull.
- Tillsätt hummerfonden, räkfonden, vinet, grädden och cayennepeppar och låt det koka i 30 min.
- Hacka räkorna i små bitar.
- Lägg i räkorna men låt det inte koka, då blir räkorna sega!
- Koka upp mjölken och skumma den med elvisp. Häll upp soppan i små skålar och häll mjölkskummet över soppan, strö över dillfrön.
- Servera med smördegssnurror fyllda med västerbottenost.
Snurror
- Rulla ut arket med smördegen, fördela osten jämt över ytan men spara 2 cm i ena änden.
- Rulla ihop till en lång rulle och fäst den 2 cm breda änden med rullen genom att pensla lite vatten på.
- Lägg kallt i en timme, gärna i frysen så blir det enklare att skära den.
- Skär rullen i centimetertjocka skivor och lägg på plåt, pensla med ägg och strö över vallmofrön.
- Grädda mitt i ugnen i 8-10 minuter på 200 grader.