Gratinerad hummer med vitlöksbröd

26 röster

Gratinerad hummer som serveras tillsammans med vitlöksbröd. Receptet är beräknat till fyra personer.

Vintips från Anette
Jules Muller Riesling Reserve, nr 6622, 79 kr
Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Visa mer

Du behöver

Hummer

  • 2 st hummer
  • 1 st fiskbuljongtärning
  • 8 st färska champinjoner
  • 0,5 st purjolök
  • 3 dl vispgrädde
  • 0,5 dl vitt vin
  • 1 msk senap
  • 1 msk tomatpuré
  • 2 msk majsstärkelse
  • vitlökssalt
  • vitpeppar

Vitlöksbröd

  • 4 skivor formfranska
  • 4 msk smör
  • 1 st vitlöksklyfta
  • persillade

Gör så här

  1. Hummer
    Dela hummern och tag ur hummerköttet, skär det i små bitar.
  2. Hacka champinjonerna och purjolöken, fräs det i en stekpanna med smör och lite vitlökssalt.
  3. Häll grädden i en kastrull och lägg i fiskbuljongtärningen, rör tills buljongtärningen löst upp sig.
  4. Lägg sedan i champinjonerna, purjolöken, vinet, senap, tomatpuré och dill.
  5. Låt koka ca 30 min till det tjocknar, red sedan av med maizena.
  6. Blanda ner hummerköttet i stuvningen, fyll sedan hummerskalen med stuvningen, strö över riven ost.
  7. Blanda ner hummerköttet i stuvningen, fyll sedan hummerskalen med stuvningen, strö över riven ost.
  8. Vitlöksbröd
    Värm ugnen till 225 grader.
  9. Blanda smöret, vitlöken och persillade.
  10. Ställ i ugnen i cirka 8-10 minuter.
  11. Dela brödet så det blir två trekanter, servera till hummern.
22 maj 2012

Fler goda recept