Grillad strutsburgare med mangodressing & emmentalerost

0 röster
4
Grillad strutsburgare med mangodressing & emmentalerost
Foto: Jacob Grange

Strutsfilé som grillas lätt får sällskap av dressing med mangosmak och den krämiga emmentalerosten.

Visa mer
4
4 portioner

Du behöver

  • 600 g strutsfilé
  • 3 äggulor
  • 2 msk vitvinsvinäger
  • 1 msk fransk senap
  • 5 dl rapsolja
  • 3 msk stark mangochutney
  • 3 msk gräddfil
  • 2 msk bostongurka
  • 4 skivor emmentalerost
  • 2 tomater, skivade
  • 100 g ruccola
  • 4 hamburgerbröd
  • olja
  • salt & peppar
  • 200 g ostnachos

Gör så här

  1. Skär 4 skivor av filén.
  2. Banka ut den lätt och grilla den på hett grillgaller i ca 4 min på varje sida. Köttet ska vara rosa inuti.
  3. Vispa äggulorna kraftigt tillsammans med vinäger, senap och lite salt.
  4. Tillsätt olja i en tunn stråle så att såsen tjocknar.
  5. Smaka av med salt och peppar.
  6. Blanda majonäsen med mango, gräddfil och bostongurka.
  7. Värm köttet med osten i ugn i 200 C i ca 2 min.
  8. Pensla bröden med lite olja och grilla på hett grillgaller.
  9. Montera ihop burgaren som på bilden och servera med nachos.
16 maj 2008
Kökets box

laddar fler recept

Laddar fler recept