Grillad strutsburgare med mangodressing & emmentalerost

Grillad strutsburgare med mangodressing & emmentalerost
Foto: Jacob Grange
Andreas Nylén
Andreas Nylén

Grillad strutsburgare med mangodressing & emmentalerost

16 ingredienser

Strutsfilé som grillas lätt får sällskap av dressing med mangosmak och den krämiga emmentalerosten.

Ingredienser

portioner
  • 600 g strutsfilé
  • 3 äggulor
  • 2 msk vitvinsvinäger
  • 1 msk dijonsenap
  • 5 dl rapsolja
  • 3 msk mango chutney (stark)
  • 3 msk gräddfil
  • 2 msk bostongurka
  • 4 skivor emmentalerost
  • 2 tomater, skivade
  • 100 g rucolasallad
  • 4 hamburgerbröd
  • olja
  • salt
  • peppar
  • 200 g nachochips (gärna ostsmak)

Gör så här

  1. Skär 4 skivor av filén.
  2. Banka ut den lätt och grilla den på hett grillgaller i ca 4 min på varje sida. Köttet ska vara rosa inuti.
  3. Vispa äggulorna kraftigt tillsammans med vinäger, senap och lite salt.
  4. Tillsätt olja i en tunn stråle så att såsen tjocknar.
  5. Smaka av med salt och peppar.
  6. Blanda majonäsen med mango, gräddfil och bostongurka.
  7. Värm köttet med osten i ugn i 200 C i ca 2 min.
  8. Pensla bröden med lite olja och grilla på hett grillgaller.
  9. Montera ihop burgaren som på bilden och servera med nachos.