Grillad strutsburgare med mangodressing & emmentalerost
Grillad strutsburgare med mangodressing & emmentalerost
16 ingredienser
Strutsfilé som grillas lätt får sällskap av dressing med mangosmak och den krämiga emmentalerosten.
Tävla om en oförglömlig matweekendresa till regionen Glasriket, Kalmar och Öland här!
Ingredienser
- 600 g strutsfilé
- 3 äggulor
- 2 msk vitvinsvinäger
- 1 msk dijonsenap
- 5 dl rapsolja
- 3 msk stark mangochutney
- 3 msk gräddfil
- 2 msk bostongurka
- 4 skivor emmentalerost
- 2 tomater, skivade
- 100 g rucolasallad
- 4 hamburgerbröd
- olja
- salt
- peppar
- 200 g ostnachos
Gör så här
- Skär 4 skivor av filén.
- Banka ut den lätt och grilla den på hett grillgaller i ca 4 min på varje sida. Köttet ska vara rosa inuti.
- Vispa äggulorna kraftigt tillsammans med vinäger, senap och lite salt.
- Tillsätt olja i en tunn stråle så att såsen tjocknar.
- Smaka av med salt och peppar.
- Blanda majonäsen med mango, gräddfil och bostongurka.
- Värm köttet med osten i ugn i 200 C i ca 2 min.
- Pensla bröden med lite olja och grilla på hett grillgaller.
- Montera ihop burgaren som på bilden och servera med nachos.