
Tre festliga kanapéer med tema grönt

Foto: Jacob Grange
Du behöver
Örtolja och bröd:
- 1 kruka basilika
- 3 dl olivolja
- 1 chiabatta
- salt & svartpeppar
Kanapé 1:
- 2 avokado
- 2 msk citronjuice
- 10 cm gurka, skalad
- salt & socker
- 12 räkstjärtar
- 0,5 dl gräslök, skuren
- salt & svartpeppar
Kanapé 2:
- 1 klyfta vitlök, hackad
- 50 g ruccola
- 2 msk pinjenötter
- 2 msk parmesanost
- 1 dl olivolja
- 100 g Philadelphiaost
- 12 kräftstjärtar
- 0,5 dl dill, hackad
- salt & svartpeppar
Kanapé 3:
- 100 g färskost med örter
- 4 gröna sparris
Gör så här
- Örtolja och bröd:
- Mixa basilika med olivolja i ca 5 minuter, smaka av med salt och peppar.
- Skär brödet i tunna skivor.
- Pensla bröden med örtolja och tillaga krispigt i 180C i ca 5 minuter.
- Kanapé 1:
- Mixa avokado med citron, smaka av med salt och peppar.
- Skär gurkan i mindre skivor, rimma den med lite salt och socker i ca 20 minuter.
- Rulla räkorna i gräslök.
- Lägg avokadocréme, gurka och räkor på en krispig skiva chiabatta.
- Kanapé 2:
- Mixa ruccola med den hackade vitlöken, pinjenötter, parmesanost och olivolja. Smaksätt med salt och peppar.
- Blanda peston med philadelphiaosten.
- Rulla kräftorna i dillen.
- Servera pestokrämen tillsammans med kräftorna på en krispig skiva chiabatta.
- Kanapé 3:
- Skär osten i fyra bitar.
- Skala sparrisen på nedre delen och skär av roten.
- Koka den i saltat vatten, kyl ned dem sedan i kallt vatten.
- Skär sparrisen i mindre bitar.
- Servera färskosten och sparrisen tillsammans på den krispiga chiabattan.
13 april 2011
Laddar fler recept...