Blåmusslor kokta i ale med persilja och grädde
Blåmusslor kokta i ale med persilja och grädde
14 ingredienser
30 min
Gör något och lite extra till middag - bjud på musslor kokta i ale med persilja och grädde.
Ingredienser
- 1 kg musslor
- 2 schalottenlökar, skurna
- 1 morot, skivad
- 1 stjälk stjälkselleri, skivad
- 1 färsk vitlök (alt. 4 vitlöksklyftor)
- olivolja, till stekning
- 4 dl ale (öl)
- 1 msk kycklingfond, på flaska
- 2 lagerblad
- 1 knippe timjan
- 3 dl vatten
- 2 dl grädde
- 1 dl persilja, hackad
- salt, nymalen peppar och citronjuice
Gör så här
- Skölj musslorna noga innan kokning och släng de som är trasiga.
- Släng även de musslor som är öppna och som inte sluter sig när man knackar på skalet.
- Stek grönsakerna i lite olivolja i en stor kastrull.
- Häll i musslorna och rör runt.
- Tillsätt öl och koka upp därefter fond, lagerblad, timjan & vatten.
- Låt koka under lock i ca 5 minuter, häll av musslorna och spara spadet.
- Koka ner spadet i ca 5 minuter, tillsätt grädde och persilja, mixa med citron, salt och peppar.
- Servera dem i en större skål ihop med såsen.