12 ingredienser
Creme brulèe smaksatt med saffran och bittermandel serverad med rårörda salmbär och rostad mandel.
Cest/Zest
Zest är det yttre färgade skalet på citrusfrukter. Det avlägsnas lättast med hjälp av ett zestjärn, en mejsel för att få långa strimlor av fruktskal utan att få med det vita, bittra skalet på en citron eller lime.
Andreas bjöd även på
Torsk med rökt majonnäs
Rödvinskokt Gotlandslamm
Jens Dolks vintips
99960 Le Donne dei Boschi, 2009, Italien, 98:- (4 Solar)
"Jag älskar Moscato d’Asti – det lätt pärlande pigelin-smakande vinet från Piemonte som är perfekt till syrliga desserter. Detta vin är den röda motsvarigheten, så kallad Brachetto d'Acqui. Smakr inte så ”rött” som färjen antyder. Mer druviga toner med drag av granatäpple. Lätt pärlande och förrädiskt gott. Perfekt till inte allt för söta bärdesserter."
Vad gör jag med alla äggvitor som blir över? Här är ett par tips:
Macarons i flera smaker
Mousserande fläderblomssorbet
Sega maränger
Marmorerade marshmallows