Frukt- och blomchips
Frukt- och blomchips
5 ingredienser
Roliga chips som är lite annat än de vanliga potatischipsen.
Med blanchering menas att matvaran snabbt kokas i lättsaltat vatten i ungefär 1 min för att sen snabbt kylas ner i till exempel kallt vatten eller is.
Ingredienser
- apelsin, i tunna skivor
- päron, i tunna skivor
- ananas, i tunna skivor
- rosa rosenchips (eller röda rosenchips)
- sockerlag
Gör så här
- Apelsinchips: Frys gärna apelsinerna innan du skär dem i tunna skivor.
- Blanchera skivorna och skölj i kallt vatten. Låt ligga i sockerlag en stund. Torka sedan i ugnen på 100-120 graders värme i 15-20 minuter.
- Päron- och ananaschips: Skala ananasen och skär den och päron i tunna skivor.
- Pensla skivorna med sockerlag och låt torka i ugn i 3-4 timmar.
- Rosenchips: Lägg rosenbladen i äggvita. Doppa dem sedan i florsocker och låt torka.
- Sockerlag: Koka upp 1 dl socker och 1 dl vatten. Reducera till hälften, låt svalna.