American lobster pan pizza

American lobster pan pizza
Foto: Frederik Zäll
Frederik Zäll
Frederik Zäll

American lobster pan pizza

16 ingredienser

60 m

Pan pizza med buffelmozzarella, bacon, hummer och vitlök. Lyxa till fredagsmyset, den här pizzan är lite för bra för att vara sann!

Tips! Gör Frederiks pizzasallad och servera till pizzan. Hyvla rödkål på en mandolin och marinera i lite olivolja, rödvinsvinäger, salt och peppar. Låt dra i rumstemperatur i 30 minuter. Finstrimla rättika, morot och gurka och vänd ihop med rödkålen precis innan servering.

Dryckestips!

Hop Ranch Victory Brewing Co, Nr 11465
Imperial/Dubbel IPA, USA

Alkoholfritt
Fentimans Nr 1963
Ginger bees, Storbritannien

Ingredienser

portioner

Pizzadeg

  • 50 g jäst
  • 2 tsk strösocker
  • 1 tsk flingsalt
  • 0,5 dl olivolja
  • 3 dl vatten, ljummet
  • ca 8 dl vetemjöl special

Fyllningen

  • 2 buffelmozzarella
  • 4 dl mozzarellaost, riven
  • 3 dl tomatsås
  • 150 g bacontärningar
  • 2 hummerstjärtar, kokta
  • färsk bladpersilja, finhackad
  • 2 klyftor vitlök
  • olivolja
  • flingsalt
  • svartpeppar

Gör så här

Hemgjord tomatsås

  1. Tomatsåser finns såklart att köpa, men det är hur lätt som helst att koka ihop en egen. Hacka lite gul lök och vitlök och blondera i olivolja. Slå på lite rödvin och låt nästan koka bort helt. Tillsätt konserverade körsbärstomater (eller krossade tomater) och massa hackade färska örter. Låt sjuda sakta i 20 minuter och krydda sedan med salt och peppar. Se till att smaka av noga. Tomatsåsen får gärna vara tjock och gärna har tydliga bitar av tomat, det gör pizzan saftigare och ännu godare.

Pizza

  1. Sätt ugnen på 225 grader med en baksten på plats. Rör ihop salt, socker, jäst, olja och vatten i en bunke. Vänd ner lite mjöl i taget och blanda väl tills ni får en fin och elastisk deg. Det mjöl som blir över sparas till utbakning. Jäs degen under duk i 25 minuter.
  2. Dela degen i fyra delar och kavla ut pizzorna på välmjölat bord. Tryck ut degen i pan pizza-portionsformar eller i mindre pajformar, cirka 20 cm i diameter.
  3. Stek bacontärningarna till fin färg. Dela hummerstjärtarna på längden och rensa. Lyft ur köttet och gnid in i pressad vitlök och lite olivolja.
  4. Fördela god tomatsås på de fyra pizzorna. Toppa sedan med riven mozzarella, bacon och stora bitar buffelmozzarella. Lägg en halv hummerstjärt i sitt skal överst.
  5. Baka pizzorna i cirka 10 minuter och lyft sedan ur dem ur formarna. Låt bakas vidare utan formar i ytterligare cirka 5 minuter beroende på ugn. Fin färg på kanterna och rejält bubblande ost i mitten är vad vi önskar oss.
  6. Toppa med lite flingsalt, svartpeppar och bladpersilja!